NATALIE DESSAY | Enchanting Legrand

Latvijā pirmoreiz uzstāsies pasaules operas leģenda Natālija Desē! 

Viena no visizcilākajām dziedātājām, kam ovācijas nav žēlojusi opernamu publika Parīzē un Vīnē, Londonā un Ņujorkā, 30. augustā uzstāsies Dzintaru koncertzālē ar šansonu programmu “Enchanting Legrand” – “Apburošais Legrāns”. Tā ir kas daudz vairāk nekā primadonnas kaprīze – tā ir viņas atzīšanās mīlestībā dzimtajai Francijai, īstenam šansonam, džezam un, protams, komponistam Mišelam Legrānam. Natāliju Desē un leģendāro mūziķi saistīja ilga, sirsnīga draudzība un divi kopā ierakstīti albumi – viens no tiem ieguvis Platīna diska statusu. Legrāns pats neslēpa, ka neviens cits dziedātājs nav spējis tik dziļi un patiesi paust jūtas, kas viņu mudinājušas sacerēt šo bezgala romantisko un smeldzīgo mūziku. 

Ilgus gadus Natālijas Desē unikālo balsi – tīru, dzidru un plūstošu kā kalnu strauta ūdeņi – neprātīgi mīlējuši visas pasaules operas fani, miniatūrā francūziete spoži uzstājās vissarežģītākajās lomās. Operu “Burvju flauta”, “Hofmaņa stāsti”, “Lučija di Lammermūra” soprāna partijas viņas izpildījumā ir etalons, visaugstākās raudzes pasaules kultūras mantojums. 

Dievišķās Legrāna melodijas džeza aranžējumos, Desē fantastiskā balss, izcils pavadošo mūziķu kvartets no Francijas – un priekšpēdējā vasaras diena Dzintaru koncertzālē būs neaizmirstama! 

Mišels Legrāns (1932 - 2019) – franču komponists, pianists, mūzikas aranžētājs, diriģents un dziedātājs. Bija trīskārtējs kino balvas “Oskars” ieguvējs, piecu “Grammy” laureāts un “Zelta globusa” īpašnieks. Sarakstījis vairāk nekā divus simtus dziesmu un kompozīciju kinolentēm  – tostarp filmām “Šerbūras lietussargi”, “Rošforas meitenes”, “Tomasa Krauna afēra”, “Baseins”  u. c. 

 
Nav gaidāmo pasākumu