LMF. KINO. RIGA IFF: CORPUS CHRISTI

Liepājnieku iemīļotajā Kultūras namā “Wiktorija” sadarbībā ar daudzpusīgo “Rīgas Starptautisko kino festivālu” esam izveidojuši “Liepājas Mākslas foruma” kino dienu! Trīs spēcīgi mākslas autorkino par mūžības un vispārcilvēciskām tēmām, kas vientulības un vienaldzības laikmetā jūs noteikti neatstās vienaldzīgus.

KINO programma sadarbībā ar RIGA IFF:

  • 25. septembris pl. 15.00  “Par bezgalīgo”
  • 25. septembris pl. 17.00 “Nekur īpaši”
  • 25. septembris pl. 21.00  “Corpus Christi”

Vakara noslēgumā — poļu režisora Jana Komasa (Jan Komasa) 2019. gada kino stāsts par divdesmitgadīgo Danielu, kurš jauniešu apcietinājuma iestādē piedzīvo garīgu apskaidrību. Pastrādātais noziegums neļauj viņam pieteikties garīgajam semināram un pēc nosacītās atbrīvošanas viņu nosūta strādāt nomaļā kokapstrādes darbnīcā. Tomēr Daniels nav gatavs atteikties no sava sapņa un, ģērbies mācītāja drēbēs, pārpratuma pēc sāk kalpot mazpilsētas draudzē.


Stāsts ļauj sekot divdesmitgadīgā cietumnieka Daniela ceļam viltus dzīvē, kurš ar dzidri zilām acīm mazpilsētas iedzīvotājiem liek uzticēties mācītājam, kas Dievkalpojuma tekstu meklē telefonā un brīvajā laikā ļaujas šņabim, kokaīnam un tehno mūzikai. Iedvesma filmas scenārijam nākusi no kāda reāla atgadījuma. Lai arī to cenšas noklusēt, šādi atgadījumi Polijā notiekot salīdzinoši bieži.


Apbalvojumi:

Nominācija Oskaram par labāko starptautisko filmu.

Venēcijas kinofestivāla balvas “Label Europa Cinemas” un “Edipo Re Award”.

Stokholmas kinofestivāla balva Bartošam Bilenijam par labāko aktieri.


Režisors: Jans Komasa (Jan Komasa)

Galvenajā lomā: Bartošs Bilenijs (Bartosz Bielenia)

Video: https://www.youtube.com/watch?v=4FSHeQtp7A4


Biļetes: 5 eiro

!!! Uz pasākumu tiek tirgotas nenumurētas sēdvietas, tādēļ nav iespējams veikt vietu/biļešu rezervāciju. Ierodoties varēsiet izvēlēties kādu no brīvajām vietām.

Seanss poļu valodā ar titriem latviešu valodā.

Seansa ilgums: 2 stundas

Vecuma ierobežojums: 16+

Norises vieta: KN “Wiktorija”


Organizē: Lielais dzintars sadarbībā ar Rīgas Starptautisko kino festivālu

Atbalsta: Liepājas pašvaldība


INFORMĀCIJA APMEKLĒTĀJIEM:

Apmeklējot pasākumu, pie ieejas lūgsim uzrādīt covid-19 sertifikātu, kas apstiprina personas vakcināciju pret covid-19 vai minētās infekcijas pārslimošanu. Tāpat lūgsim uzrādīt arī personu apliecinošu dokumentu un pasākuma ieejas biļeti. Pasākuma laikā sejas aizsargmaskas nav jālieto.

 
Nav gaidāmo pasākumu