RIGA ROOM AVANT-GARDE SESSIONS: JIM BLACK /USA/, MARC DUCRET /FR/ & LIUDAS MOCKŪNAS /LT/

Avangards tiek aprakstīts kā kaut kas neparasts, radikāls un eksperimentāls. Amerikāņu situminstrumentālists Džims Bleks ir tieši tāds - viņš ir viens no ievērojamākajiem mūsu laika bundziniekiem un vēl joprojām pārsteidz ar katru sitienu. Viņš turpina džeza mūzikā iekļaut jaunas skaņas un sarežģītas tehnikas, sākot ar Balkānu mūzikas poliritimiju un beidzot ar elektroniskās mūzikas ieviešanu improvizācijā. Kopš 90to gadu vidus Džims ir spēlējis kopā ar tādiem mūziķiem kā Endrū Diandželo, Deivu Lībmanu, Džonu Zornu un daudziem citiem, kas ir atzīmējuši viņa nepārspējamo tehniku un futūristiskās idejas. Džims no teikti ir meistars nākotnes džezam.

Kopā ar Džimu jūs dzirdēsiet franču ģitāristu Marku Dukrē - vienu no mūsdienu oriģinālākajiem improvizatoriem. Viņš ir īpaši apdāvināts mūziķis, kurš pašmācības ceļā ir iemācījies ne tikai tehniku, bet arī drosmi nepieskaitīt sevi kādam noteiktam stilam. Viņš var uzbrukt ar negantiem elektriskās ģitāras kliedzieniem, ieslīdēt gaistošā impresionisma abstrakcijā, aprakt skaņu lavīnā vai paspēlēties ar gabaliņiem no flamenko un klasiskās mūzikas.

Šis koncerts nebūs pirmā reize, kad Marks Dukrē dalīs skatuvi ar lietuviešu saksofonistu Liudas Mockūnas - viņi ir bijuši tandēms jau vairāk nekā 15 gadu. Liudas pats uz Eiropas džeza skatuves ir bijis aktīvs gan kā solomākslinieks, gan kā dažādu sastāvu dalībnieks, tai skaitā viņa un Marka atzinību guvušajā ansamblī “Toxikum”.

Visi kopā - Marks, Džims un Liudas uz skatuves radīs ko neparedzamu, bezbailīgu un vienkārši skaistu, parādot avantgardu tādu, kādu jūs to vēl nebūsiet dzirdējuši!

 
Nav gaidāmo pasākumu