VALMIERAS PUIKAS

Pēc Pāvila Rozīša romāna motīviem
VALMIERAS PUIKAS
Jaunu cilvēku revolūcija 2 daļās  
 
Režisors – Jānis Znotiņš, 
Dramatizējuma autore – Ance Muižniece
Kostīmu māksliniece – Ilze Vītoliņa
Scenogrāfe – Pamela Butāne
Horeogrāfe – Agate Bankava
Mūzikas noformējums – Rihards Zelezņevs 
 
Lomās: Aksels Aizkalns, Aigars Apinis, Anna Nele Āboliņa, Ieva Estere Barkāne, Gerda Embure, Rūdis Bīviņš, Kārlis Freimanis, Eduards Johansons, Klinta Reinholde, Sandis Runge, Krišjānis Strods, Oskars Moore.
 
Skolās, universitātēs un cietumos – vietās, kur vienkopus pulcējas jauni, gudri un karsti prāti, pamazām briest 1905. gada revolūcija. Valmierā Oša privātā zēnu proģimnāzija ir viens no šādiem perēkļiem, un tajā mācās pusaudži, kas ne vien cīnās par meiteņu uzmanību, risina attiecības ar labajiem un sliktajiem skolotājiem un cits ar citu, bet slēpj arī aizliegtu literatūru, apmeklē slepenas meža sapulces un sapņo gāzt valdošo varu. 
Valmierā ierodas jauna skolotāja Rita Grava, viņai jāspēj sevi pierādīt gan nevaldāmajiem skolēniem, gan pārējiem skolotājiem. Pamazām viņas acīm paveras jauna, slepena pasaule, par kuras esamību Rita iepriekš pat nenojauta. 
Šis ir stāsts par cilvēkiem, kuru dzīves mainīja kāds milzīgs notikums, kas ietekmēja ne vien Valmieras un Latvijas, bet visas pasaules vēsturi. 

Lasīt aprakstu
Nav gaidāmo pasākumu