LAIKS DEJOT 2023 | TORNADO (Latvija)

Performance TORNADO atgriežas saulgriežos - šoreiz festivālā LAIKS DEJOT 2023 un Rīgas cirkā 12. jūnijā no plkst. 18.00 līdz 22.00!!!


Radošā komanda - horeogrāfija: Olga Žitluhina un Valērijs Oļehno; mūzika: Juris Kaukulis un Liene Dobičina; gaismu mākslinieks: Oskars Pauliņš; tērpi: Šeila; dejo visu paaudžu Latvijas laikmetīgās dejas horeogrāfi un dejotāji un festivāla Laiks dejot 2023 viesi. 
Producē: Baiba Ozoliņa


TORNADO, kā dabas fenomens, ir metafora postošai, neizbēgamai kustībai. Tornado apbur ar savu jaudu, spēku un visvarenību, aizrauj, hipnotizē, dominē un absorbē. Viss tiek pakļauts vienojošai kustībai.
Performances “Tornado” iecere ir iniciēt māksliniecisku sinerģiju, vienā procesā ap laikmetīgo deju apvienojot dažādas mākslinieciskās prakses. Veidotāji atklāj: „Rekonstruējot tornado kā māksliniecisku procesu, mēs ceram dejā piedzīvot kinestētiskas nobīdes, maņu transformācijas, uztveres pārveidošanos. Šī procesa epicentrā mēs sagaidām saskarties ar veseluma veidošanu no fragmentiem un elementiem, fokusējot mūsu uzmanību uz holistisku skatījumu uz mākslu.”
Šoreiz jauna vieta - Rīgas cirks, intuitīvi šķiet, ka Tornado nonācis mājās - arēnā. Ar nepacietību gaidām, kādas emocijas tas radīs.
Izrāde noris 4 stundas no vietas. Iegādājoties biļetes, skatītāji aicināti izvēlēties vienu apmeklēšanas laiku: 18.00, 19.00, 20.00 vai 21.00.
Biļešu cena 12 EUR, ar atlaidi – 10 EUR.

Festivālu organizē: biedrība PARTY, atbalsta VKKF, Rīgas dome, Latvijas Kultūras akadēmija, Stāmerienas pils, Ocean Foundation, Dance.lv

 
Nav gaidāmo pasākumu