POĒMA PAR SPĒLMANI

POĒMA PAR SPĒLMANI

Pētera Pētersona jubilejas koncertuzvedums

Dailes teātra Lielajā zālē no 29.09.2023.

Viņš radīja leģendāras izrādes un aizsāka dzejas teātra tradīciju Latvijā. Pētera Pētersona vārds ierakstīts ne tikai Dailes teātra zelta fondā, bet arī visas Latvijas kultūras kanonā. Izrādes “Spēlē, spēlmani”, “Tikai muzikants”, “Mirdzošais un tumši zilais” un citas skatītāji atceras ar dziesmām un mūziku, kas spēja izteikt to, ko vārdos tieši nedrīkstēja izsacīt, bet ko tā laika cilvēkiem vajadzēja dzirdēt. Atceroties režisora un dramaturga Pētera Pētersona simtgadi, Dailes teātrī izveidota īpaša koncertprogramma Dailes teātra mākslinieciskā vadītāja Viestura Kairiša un muzikālās daļas vadītāja Jura Vaivoda salikumā ar dziedošo aktieru, kora "Kamēr…" un pianista Matīsa Žilinska piedalīšanos. 

Režisors – Viesturs Kairišs, dramaturģe – Ieva Struka, scenogrāfe – Ieva Jurjāne, kostīmu māksliniece – Baiba Litiņa, muzikālais konsultants – Juris Vaivods, horeogrāfe – Anna Abalikhina, gaismu mākslinieks – Reinis Zalte

Piedalās: Klāvs Kristaps Košins, Vita Vārpiņa, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ieva Segliņa, Milēna Miškēviča, Kārlis Arnolds Avots, Meinards Liepiņš, Aldis Siliņš, Madara Viļčuka, Katrīna Griga, Matīss Žilinskis, koris “Kamēr…”

 

 

 
Nav gaidāmo pasākumu