SHIPSEA. Siltā gaismā

Koncertprogrammā Jānis Šipkēvics apvienojis dziesmas, kas, viņaprāt, atspoguļo mīlestības temperatūras plašo diapazonu - no Raiņa “Meitenes ar ledus acīm” līdz karstai kvēlei. Brinišķīģa lasījumā stīgu kvarteta, klavieru un balsu salikumā izskanēs būtiskākās lappuses no Shipsea daiļrades - “Taviem ceļiem”, “Mežaparks”, kā arī jaunākā albuma “Apgaismo mani” dziesmas - “Tavi viļņi”, “Pie upes”, “Dunka” un “Siltā gaismā”.

Programmā ietvertas arī skaistākās melodijas, ko savulaik radījuši Imants Kalniņš, Keita Buša, Pīters Geibriels.

Koncertā piedalās:
Jānis Šipkēvics (balss, klavieres)
Una Daniela (balss, elektronika)

Shipsea stīgu kvartets:
Kristiana Šīrante (vijole)
Madara Gaile (vijole)
Inita Abakuka (alts)
Madara Norbūte (čells)

Jānis Šipkēvics saka: 
Una Daniela, manuprāt, ir absolūts brīnums Latvijas popmūzikas ainavā - apveltīta ar filigrānu balsi, harizmu, turklāt virtuoza daudzos žanros, žilbinosi pārvalda dažādus instrumentus - sintezatorus, lūperus, perkusijas un samplerus. Esmu laimīgs un pagodināts, ka Shipsea mūzikā Unas talants var uzmirdzēt tik koši un dabiski.

Una Daniela saka:
Vienmēr esmu bijusi Shipsea vokāla un komponēšanas spēju apbrīnotāja, līdz ar to, kad Jānis mani ieraudzīja un uzrunāja sadarbībai, sirsniņa satrūkās ļoti saviļņojošā satraukumā. Shipsea personība un mūzika ir kaut kas grūti aprakstāms un ietērpjams vārdos, jo tas ir jāsajūt un jāizdzīvo pašam - šī pieredze, dzirdot Shipsea mūziku, ieklausoties dvēseli aizķerošajos vārdos un melodijās, sajūtot to patiesumu, pateicību, cilvēcīgo gaišumu, pāri plūstošo mīlestību, un ieraugot, kā Jānis skatījies uz dzīves notikumiem caur savu mūziku un vārdu rindām. Man ir ārkātējs gods un sapņa piepildījums būt kopā ar Shipsea uz vienas skatuves un mijiedarboties balsīs, instrumentācijā un sajūtās viņa skaistajās dziesmās.

 
Nav gaidāmo pasākumu