Dzelzs Vilks | Jauni 30

“Dzelzs vilks” dodas vērienīgā Latvijas tūrē

Viena no jaudīgākajām latviešu rokgrupām “Dzelzs vilks”, atzīmējot vairāk nekā 30 gadus uz skatuves un svinot nesen iznākušo albumu “Jauni”, dodas līdz šim vērienīgākajā apvienības koncertturnejā “Dzelzs vilks. Jauni 30”. Koncertu sēriju grupa atklās 30. septembrī “Dzelzs vilka” mītnes pilsētā Siguldā, pirmoreiz piedāvājot albumu “Jauni” vinila plates izdevumā.

“Dzelzs vilka 30 gadu jubileju 2021. gadā svinējām klusāk, jo lielāki pasākumi nevarēja notikt, bet šogad ar grupas jaunāko studijas albumu “Jauni” azotē esam nolēmuši atzīmēt šo jubileju lielākā koncertturnejā, ņemot līdzi spilgtāko Dzelzs vilka mūzikas bagāžu un raugoties nākotnē ar jaunu mūziku,” par gaidāmo koncerttūri stāsta “Dzelzs vilks” mūziķi.

“Dzelzs vilks” jau mazliet vairāk nekā trīs gadu desmitus ir eksplozīva parādība pie Latvijas rokmūzikas debesīm gan grupas skaņu ierakstos, gan uz koncertu skatuvēm. Ar 15 studijas albumiem un septiņām Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvām azotē “Dzelzs vilks” nemainīgi pulcina koncertos visu paaudžu fanus, ik uzstāšanās reizē noturot klausītājus uz spēcīga rokmūzikas viļņa.

Grupas klasika “Uijā uijā nikni vilki”, “Balerīna”, “Oranži mati”, “Ļauj man tevi” , kā arī jaunākās dziesmas no studijas albuma “Jauni” – topu virsotnes iekarojušās “Ir” un “Tu negaidīji rītu”, kā arī “Tās vēl nav beigas” no populārās kinofilmas “Klases salidojums” -,  ir iegūlušas ne tikai raidstaciju viļņos, bet arī klausītāju sirdīs. 

“Kad tiks nodibināta Latvijas rokenrola slavas zāle, “Dzelzs vilks” būs pirmajā pieciniekā no tajā iekļaujamajām apvienībām. [..] šī ir mūzika pieaugušiem cilvēkiem. Kuri vēl arvien ir jauni,” tā par grupas svaigāko albumu “Jauni” raksta kultūras žurnālists Toms Treibergs. “Šis albums ir tieši mums un par mums,” vērtē kritiķe Dace Volfa, bet kultūras un mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis, raksturojot “Dzelzs vilka” jaunāko veikumu, izsaucas: “Joprojām krūtīs sit!”.

Grupu “Dzelzs vilks”1991. gadā Mālpilī dibinājis tās solists, ģitārists un dziesmu autors Juris Kaukulis, kura balss tembrs, harizmātiskā uzstāšanās maniere un nenogurdināmā enerģija nav sajaucama ne ar vienu citu. Grupas sastāvā šobrīd muzicē arī Kaspars Tobis (sintezatori), Mārcis Judzis (bungas) un Kārlis Alviķis (bass).

Koncertturnejā “Dzelzs vilks. Jauni 30” ar pilnu jaudu izskanēs gan klausītāju iemīļotas kompozīcijas, gan retāk atskaņoti skaņdarbi, gan arī “Dzelzs vilka” jaunākā daiļrade.

“Dzelzs vilks. Jauni 30” turnejas koncerti:

30. septembrī plkst. 19.00 kultūras centrs “Siguldas Devons”. Atklāšanas koncerts.
14. oktobrī plkst. 19.00 19.00 Kultūras centrā “Ulbrokas pērle”
19. oktobrī plkst. 19.00 Jelgavas Kultūras centrā
20. oktobrī plkst. 19.00 Latgales Vēstniecībā GORS
21. oktobrī plkst. 19.00 Tukuma pilsētas Kultūras namā
27. oktobrī plkst. 19.00 Ādažu Kultūras centrā
28. oktobrī plkst. 19.00 Alūksnes Kultūras centrā
3. novembrī plkst. 19.00 Valmieras Kultūras centrā
4. novembrī plkst. 19.00 Kuldīgas Kultūras centrā
10. novembrī plkst. 19.00 VEF Kultūras pilī
22. novembrī plkst. 19.00 Teātra namā “Jūras vārti” Ventspilī
24. novembrī plkst. 19.00 Krustpils Kultūras namā
25. novembrī plkst. 19.00 Liepājā, koncertzālē “Lielais dzintars”
30. novembrī plkst. 19.00 Ogres kultūras centrā

 
Nav gaidāmo pasākumu