Jauniešu koris Kamēr... Jauna gaisma

Koncertprogramma "Jauna gaisma", kas pavasarī spoži izskanēja trīs Latvijas baznīcās, atgriežas pie klausītājiem Rīgā nu jau likteņupes Daugavas labajā krastā – Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā!


Gaisma ir pārpasaulīgs simbols – tā sevī apvieno patiesas vērtības, kas nepieciešamas šodienas laiktelpā – miers, uzticēšanās, atpestīšana un pašapziņa. Gaisma mūsdienu pasaules jaunajās reālijās vairs nav pašsaprotama, cilvēkiem kara apstākļos slēpjoties tumšās, baisās vietās, bet, kas ir paradoksāli – lai saglabātu savu dzīvību un ticību gaismai nākotnē. Koncertprogrammas iecere kora mākslinieciskajam vadītājam un galvenajam diriģentam Jurģim Cābulim radusies, iedvesmojoties no Ērika Vitekra (Eric Whitacre) skaņdarba Lux Nova.


Tiem, kam ir dota iespēja radīt gaismu, tā ir jāstiprina, jāgodā un jānes citiem, kuri pēc tās alkst. Mēs esam atbildīgi par šo jauno gaismu un tās mērojamo ceļu. Pašlaik pasaules laiktelpa ir ļoti sadrumstalota, tajā nav, kur pieķerties. Vienlaikus – šis ir jaunu iespēju laikmets, kurā vērtības ir mūsu katra izvēle. “Jauna gaisma” koncepcija ir veidota, balstoties uz cilvēka iekšējās pasaules mijām: izmisums – aizrautība; neziņa – pašapziņa.


Koncertprogrammā ietverti spoži komponistu Nīsteda, Vitekra, Sandstrēma, Augustina, Dārziņa, Vaska, Vīgnera, Skultes, Mediņa, I. Kalniņa un Jančevska skaņdarbi. Tos vienotā vēstījumā savērps piecu izcilu latviešu dzejnieku – Brūvera, Ziedoņa, U. Bērziņa, Kunnosa un Leinerta – gaismas visneiedomājākajām izpausmēm veltītie garadarbi, kurus koncertos lasīs talantīgā aktrise Sandija Dovgāne.

Diriģents: Jurģis Cābulis

 
Nav gaidāmo pasākumu