GANGSTEROMĪTE

Deivids Valjamss
GANGSTEROMĪTE

Dramatizējums: Lūks Džozefs Velšs
Izrādes ilgums: 1:30, 2 cēlieni
Ieteicamais vecums: 5+
Pirmizrāde: 19.05.2023.

Režisors: Edgars Niklasons
Scenogrāfe: Sintija Jēkabsone
Leļļu māksliniece: Evita Bēta
Horeogrāfe: Alise Putniņa
Mūzikas autors: Kaspars Niklasons
Gaismu mākslinieks: Gvido Āboliņš
Režisora asistente leļļu vadībā: Santa Didžus

LOMĀS
Omīte: Miķelis Žideļūns
Bens: Elīna Bojarkina
Tētis: Anrijs Sirmais
Mamma: Baiba Vanaga
Karaliene, Radžs: Lilija Sūna
Pārkera kungs: Matīss Millers
Policists: Vladimirs Svoboda
Omīte video projekcijā: Silvija Bitere

Vienpadsmitgadīgais Bens nevar ciest nedēļas nogales, kad jāpaliek pie Omītes. Večiņai ir biezas brilles, liekie zobi un viņa ir kā traka pēc dažnedažādiem kāpostu ēdieniem. Zēns labprātāk gribētu sēdēt mājās un rakāties Tēta instrumentu kastē vai lasīt savu mīļāko iknedēļas žurnālu “Santehniķu Nedēļa”, bet ne šoreiz.

Ciemojoties pie Omītes, viss rit savu gaitu, līdz Bens nejauši uzduras apslēptām dārglietām. Vai tās pieder Omītei? Un, ja tā, tad kāpēc viņa dzīvo tik pieticīgi? Ja nu dārglietas ir zagtas? Bens apņemas atklāt noslēpumu, nenojauzdams, ka nokļūs satriecošā piedzīvojumā, kas viņa domas par Omīti mainīs uz visiem laikiem. Tikai tāpēc, ka kāds ir vecs, nenozīmē, ka viņa dzīve ir garlaicīga. Tieši otrādi – atver savu sirdi vecu ļaužu stāstiem un tu redzēsi, ka tie ir aizraujoši un brīnumu pilni.

Izrāde veidota pēc Deivida Valjamsa populārā romāna “Gansteromīte” motīviem. Stāsta lielākā vērtība ir autora spēja uzburt brīnumainu mazdēla un vecmāmiņas pasauli, kurā fantāzija savijas ar realitāti, priekšplānā izvirzot divu cilvēku draudzību un vēlmi piepildīt savus sapņus. Uzveduma galvenie tēli tiek izspēlēti ar košām, komiskām cilvēka auguma lellēm, kas kopā ar poētisko pilsētvidi veido emocionāli krāšņu un piepildītu skatuves ainavu. Šis darbs aizraus, kā mazus, tā lielus skatītājus un reizē sniegs izglītojošus dzīves padomus, piemēram, kā, pārpeldot Temzu, nokļūt Londonas Tauerā u.c.

Noteikumi:
Biļete jāiegādājas katram skatītājam neatkarīgi no vecuma.
Biļete bērnam tiek iegādāta teātra apmeklējumam, tādēļ nepieciešama neatkarīgi no tā, vai bērns sēž atsevišķā krēslā vai pieaugušajam klēpī.

 
Nav gaidāmo pasākumu