"NEATSKATIES" Gešera teātra viesizrāde

Pasākuma valoda: krievu valoda
Subtitri: latviešu, angļu

Iestudējums veltīts maestro Fausta Latena piemiņai. Pēc Žana Anuja lugas “Eiridīke” Brīva, jutekliska un ironiska sengrieķu mīta adaptācija.

Orfejs nokāpj pazemē, lai glābtu savu mīļoto Eiridīki, taču pēdējā brīdī atskatās un zaudē viņu uz visiem laikiem. Mīta mūsdienu versijā Orfejs ir ielu muzikants, kurš pārtiek no žēlastības dāvanām, ko kopā ar tēvu neveiksminieku samango dzelzceļa stacijā. Eiridīke – aktrise, kura gaida vilcienu, lai dotos uz nākamo izrādi. Viņu mīlestība uzliesmo piepeši un strauji, ir neizbēgama kā nāve un nežēlīga kā dzīve.
Vai tad nav un nevar būt mīlas bez ciešanām? Vai ciešanas ir nepieciešamas jaunradei? Un vai ir vērts atskatīties? Pirmoreiz pēdējo 25 gadu laikā izrāde iestudēta krieviski, tajā piedalās kā Gešera teātra veterāni, tā arī slaveni “jauniņie”, repatrianti, kurus uz Izraēlu atnesis kara vilnis pēc 2022. gada 24. februāra.

Radošā komanda: Rimas Tuminas, Roi Hens, Gļebs Fiļštinskis, Judīte Ārona, Katja Sosonska, Maksims Rozenbergs, Mihails Vaisburds, Jevgeņija Naumova, Darja Šamina. Mūzika: Fausts Latens. Aktieri: Anatolijs Belijs, Ļena Fraifelda, Ņikita Naidjonovs, Israels (Saša) Demidovs, Liliana Šeli Ruta, Ņikita Goldmans-Kohs, Mihails Umaņecs, Neta Rota, Nirs Knāns.

Viesizrādes atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Izraēlas vēstniecība Latvijā, Valsts Kultūrkapitāla fonds un Fonds "Uniting". Projekta partneris ir kompānija Primekss.

 

 
Nav gaidāmo pasākumu