MASKARĀDE PILĪ | izrāde - piedzīvojums

Izrāde -piedzīvojums “MASKARĀDE PILĪ" radīts īpašai videi - Stāmerienas pilij. Dramaturgs Lauris Gundars uzrakstījis lugu par konkrētām personībām - pils īpašnieka, baltvācu barona Borisa fon Volfa un viņa sievas, itāliešu izcelsmes Vīnes imperatora galma kamerdziedātājas, Alises Lauras Barbi dzīves notikumiem 1909.gadā, kad, pēc 1905.gada nodedzināšanas, ir jaunradīta ģimenes māja - Stāmerienas pils (tās pašreizējā arhitektoniskajā izskatā).  Šis darbs atklāj tā laika Eiropas kultūras un sabiedriskos procesus, un kā tie tiek "iepludināti" mūsu kultūrvidē. Balstoties vēsturiskos personāžos un faktos, radīta versija par muižnieku un viņu kalpotāju kopā dzīvošanu, par savstarpējo bagātināšanos. 

“Visai zināma itāļu izcelsmes operdziedātāja Alise Laura Barbi, ieprecoties fon Volfu dzimtā, kādu brīdi ir pils saimniece. Pilnībā ziedojot mākslas karjeru savai ģimenei, viņa ir bijusi aktīva apkārtējās dzīves pētniece. Alise Laura Barbi ir bijusi Stāmerienas nemiera gars, arī runājusi latviski. Tostarp viņa ļoti mīlējusi masku balles – kādā šādā vakarā norisināsies uzvedums, kurā sastapsies vietējo ļaužu vērtības ar Eiropas smalkāko namu standartiem. Tāds kontrasts sniegs gluži jaunu ieskatu mūsu priekšstatos par Latvijas muižām un tur noritošo dzīvi”, raksta dramaturgs L.Gundars

Izrāde “MASKARĀDE PILĪ"  ir piedzīvojums ikvienam, kurš gatavs “citā gaismā” ieraudzīt Stāmerienas pils telpas un piedalīties  notikumos!

Tēlos iejutīsies Pils teātra aktieri – Anita Birzniece, Edijs Frīdenbergs, Zinaida Borodkina, Bernadete Balode vai Tīna Žmuida, Kristers Začs, Kārlis Ošs vai Jānis Bite, Klaids Sevostjans vai Emīls Belte un pils darbinieki
Režisore – Edīte Siļķēna
Scenogrāfija un tērpi – Sandra Dikmane un Rudīte Liepiņa
Par izrādes muzikālo noskaņu parūpējies Valdis Zilveris
Gaismu režijas radītājs – Uģis Sirmais

Pirmizrāde - 2022.gada 18.decembrī

Ierobežots skatītāju skaits – līdz 25 personas
Ieteicamais vecums – no 14 gadiem
Izrādē tiek piedāvāts alkoholisks dzēriens (šampanietis)

Izrādes - piedzīvojuma laikā tiks fotografēts un filmēts; iegūtie audiovizuālie materiāli var tik izmantoti “Maskarāde pilī” publicitātes nolūkos un izrādes atspoguļojumam medijos.

 
Nav gaidāmo pasākumu