Viktoram Cojam veltīts dramatisks koncerts "Lūk, tā!"

12+

Gadā, kad slavenajam dziedātājam un mūziķim, grupas "Kino" līderim, Viktoram Cojam būtu apritējuši 60 gadi, Čehova teātris sadarbībā ar Hanzas Peronu nolēmis uzvest dramatisku koncertu "Lūk, tā!", veltītu cilvēkam, kurš kļuvis par vienu no 20. gadsimta leģendām.

Viktora Coja spilgtais un asais talants uzplauka pagājušā gadsimta 80. gadu "lūzuma laikmetā". Paustais pretkara noskaņojums, jūtamais indivīda pretspars sistēmai tās dažādajās izpausmēs un formās, dziļi individuālā pārdzīvojumu nokrāsa, spēcīgā un spilgtā lirika, drosmīgie un prātā paliekošie grupai "Kino" raksturīgie muzikālie risinājumi sakrita ar pašu laiku un pārmaiņu garu. Šobrīd Viktora Coja un grupas "Kino" jau tāpat līdz šim daudzu iemīļotās dziesmas no jauna iegūst aktualitāti un kaut kādā ziņā arī otro elpu. Viņi no jauna – par šodienas mums...

No skatuves skan 20 dziesmas teātra mākslinieku izpildījumā. Pazīstamais teātra režisors Romans Smirnovs, kurš Viktoru Coju, viņa ģimeni un kolēģus dzīvē pazinis personīgi, noformējot iestudējumu, izmantojis ar Viktoru Coju saistītais mākslinieku un viņa draugu video materiāls.

Režisors – Romans Smirnovs
Komponists, aranžētājs – Vladimirs Tuzovs
Video projekciju mākslinieks – Artis Dzērve
Kostīmu māksliniece – Valentīna Začiņajeva
Gaismu mākslinieks – Oskars Pauliņš
Horeogrāfs – Artūrs Skuteļskis

Izrādē piedalās:

Aleksandrs Maļikovs
Jekaterina Frolova
Maksims Busels
Ņikita Osipovs
Olga Ņikuļina
Rodions Kuzmins
Tatjana Lukašenkova
Veronika Plotņikova
Vitālijs Jakovļevs
Konstantīns Ņikuļins
Evilena Protektore

Mūziķi:

Vladimirs Tuzovs – klavieres
Dmitrijs Karpovs – klavieres
Antons Visockis – sitamie instrumenti
Jūlija Saveļjeva – ģitāra

 
Nav gaidāmo pasākumu