Playback teātris no Harkivas VAKHTERY

PLAYBACK TEĀTRA PERFORMANCE
Harkivas playback teātris „Vakhtery” 

Harkivas playback teātris „Vakhtery” («Вахтеры») ir improvizācijas teātris, kur aktieri izspēlē skatītāju stāstus. Performancei nav iepriekš noteiktas tēmas, tā taps turpat uz skatuves, un tās dramaturģiju veidos paši skatītāji. 

12+
Lielās zāles skatuve
Krievu valodā
Ilgums: 1 stunda 30 minūtes


***

Playback teātris ir viena no drāmas improvizācijas izpausmes formām, kuras dramaturģiju veido paši skatītāji. Jebkurš brīvprātīgais ir aicināts izstāstīt kādu personisku stāstu, kurš aktieru izpildījumā pārtaps par kustību, skaņu, vārdu un emociju simbiozi. Aktieri iepriekš nesarunās un nemēģinās to, kas tiks atveidots uz skatuves, viņi uzreiz pēc stāsta noklausīšanās to nospēlēs. Kādu var uzrunāt tikko dzirdētais stāsts un radīs vēlmi padalīties ar savējo. Un tā tas turpināsies līdz performances noslēgumam.

Ko gūs skatītājs? 

Kāds no jauna pārdzīvos sen noklusušas emocijas, kāds atradīs sen meklētas atbildes, kāds sapratīs, ka viņš nav viens savos pārdzīvojumos, kāds atklās jaunu skatījumu uz piedzīvotajiem notikumiem. Playback teātra dalībnieki atzīmē, ka performances laikā rodas spēcīga emocionāla iesaiste notiekošajā un īpaša vienotības sajūta.

17. februārī Harkivas playback teātris „Vakhtery” devās viesizrādēs uz Lietuvu, jo 24. februārī viņiem bija tur ieplānota performance, tika kalti lieli plāni arī uz martu un jau bija nopirktas biļetes atpakaļceļam. Taču sākās karš, un pagaidām šī teātra aktieri nevar atgriezties mājās. „Vakhtery” ir improvizācijas teātris, kur aktieri izspēlē skatītāju stāstus. Tā dalībnieki nav profesionāli aktieri, tie ir cilvēki, kurus vieno mīlestība pret mākslu.

Ukrainas iedzīvotāji pasākumu var apmeklēt bez maksas, līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments.  Bezmaksas ielūgumus iespējams pieteikt, zvanot 654 26720 (darba dienās, 10.00 – 16.00 ) vai rakstot [email protected]. Pieteikšanās līdz 20. maijam. 

Pasākuma laikā apmeklētāji varēs veikt skaidras naudas ziedojumus Ukrainas bēgļu atbalstam. Ziedotā nauda tiks nodota Latvijas Sarkanā Krusta Daugavpils komitejai, kura par ziedoto naudu nodrošinās pirmās nepieciešamības preču iegādi Ukrainas bēgļiem Daugavpilī, īpaši bērniem. 

 
Nav gaidāmo pasākumu