KERUAKA CEĻŠ

Džeks Keruaks

KERUAKA CEĻŠ

Koncertizrāde 1 daļā

Artūra Dīča dramatizējums pēc Džeka Keruaka romāna “Ceļā”

Pirmizrāde – 2022. gada 24. maijā

Ceļš, šis kustības simbols, kas vilina ar jauniem iespaidiem un piedzīvojumiem,kas dāsni dāvā skaistumu un kāda sapņa vai pat sapņu piepildījumu, ir arī brīvības simbols. Tā ir ceļa būtības burvība – atstāt ikdienas enkurus aiz muguras un aizmirst par tiem, jo ceļā atmiņas ir lieka bagāža. Ceļā krāj jaunas emocijas, kas vēlāk pārvērtīsies atmiņās, ceļā dodas ar gatavību iepazīt nepazīstamo gan pasaulē, gan sevī. Ceļā svin dzīvi, ko piedāvā brīvība.

Mēs svinēsim dzīvi, piedāvājot doties ceļā kopā ar koncertizrādi “Keruaka ceļš”. Un šo brīvo atmosfēru teātris vēlas ienest arī skatītāju rindās. Koncertizrādes apmeklētājiem Dailes dārzā ļauts ienākt ar dzērieniem no teātra kafejnīcas.

Mūsu ceļa zīmes būs bītu jeb bītiņiku, šīs pagājušā gadsimta 50. gadu jauniešu kontrkultūras, Bībele – Džeka Keruaka romāns “Ceļā”. Iznācis 1957. gadā un kļuvis par bestselleru, tas sludināja personisko brīvību, nepiekāpību un patiesības meklējumus. Tas ir poēzijas, narkotiku un jaunības caurstrāvots ceļojums, kurā svin esību, jo Otrā pasaules kara izraisītā trauksme un bailes bija radījušas izjūtu, ka nāve ir tuvāk nekā dzīve. Keruaks stāstīja, ka viņam vajadzēja tikai trīs nedēļas, lai romānu uzrakstītu, bet septiņus gadus, lai to izdzīvotu. Viņam vienmēr paliks 47, jo 1969. gadā nāve uzveica dzīvi, bet šogad atzīmējam Džeka Keruaka simtgadi.

Mūsu siltais ceļavējš būs mūzika un vārds. Dziedātāja Aija Vītoliņa, aktieri Klāvs Kristaps Košins un Niklāvs Kurpnieks, mūziķi – Rūdolfs Dankfelds, Miķelis Putniņš, Romāns Vendiņš, Toms Poišs, Dāvis Jurka – gan ievedīs džeza noskaņās, izpildot klasiķu Četa Beikera un Ellas Fitcdžeraldas dziedātās dziesmas, gan ļaus pakavēties to 20. gadsimta mūziķu skaņdarbos, kuri sekoja bītu paaudzes ideāliem, un tā ir grupas “The Doors”, Petijas Smitas, Džimija Hendriksa, Boba Dilana un vēl daudzu citu radītā mūzika. 


Režisore – Laura Groza

Dramaturgs – Artūrs Dīcis

Izrādes māksliniece – Ilze Vītoliņa

Muzikālais vadītājs – Rūdolfs Dankfelds

Gaismu māksliniece – Māra Vaļikova


Koncertizrādē piedalās:

Klāvs Kristaps Košins – Sals

Niklāvs Kurpnieks – Dīns

Aija Vītoliņa – vokāls

Grupa:
Miķelis Putniņš – ģitāra, vokāls
Romāns Vendiņš – taustiņinstrumenti
Dāvis Jurka – pūšamie instrumenti / perkusijas
Toms Poišs – basģitāra / kontrabass
Rūdolfs Dankfelds – sitamie instrumenti

 

 

Ieteikt

Tuvākie pasākumi
KERUAKA CEĻŠ

Rīga, Dailes dārzs

trešdiena,
28. augusts, 19:00
KERUAKA CEĻŠ

Rīga, Dailes dārzs

  • 27€
  • 22€
Pirkt no 22€
KERUAKA CEĻŠ

Rīga, Dailes dārzs

ceturtdiena,
29. augusts, 19:00
KERUAKA CEĻŠ

Rīga, Dailes dārzs

  • 27€
  • 22€
Pirkt no 22€