Margarita. Melodija. Mode. Margaritas Vilcānes skatuves tērpu izstāde

Margaritas Vilcānes multimediālā koncerttērpu izstāde Lielās ģildes Baltajā zālē pirmdienās un otrdienās no 29. janvāra līdz 22. februārim no plkst. 12 līdz plkst. 15. 
Īpašās sestdienas kopā ar modes māksliniecēm - izstādes idejas autorēm - Barbaru Ābeli un Sintiju Šustiņu 29. janvārī un 19. februārī. 

Izstādē tiks izrādīti divdesmit četri skatuves tērpi, ar kuru palīdzību tiks atklāts dialogs starp dziedātāju un Āriju Punenovu – liecība par modes vietu unikālajā estrādes žanrā. Izstādē varēsim skatīt tērpus no dažādiem periodiem un katrs no tiem ir veltīts atsevišķai koncertprogrammai vai pat konkrētai dziesmai. Tērpi ir abu mākslinieču kopdarbs. Tāpat izstādē būs apskatāmas tērpu anotācijas, kurās apkopoti Margaritas Vilcānes un Latvijas Mākslas akadēmijas modes mākslas studentu komentāri par tērpu stilistisko aspektu un padomju laikam nepieciešamo radošo attapību to izveidei. 

Izstādes veidotāji – Latvijas Mākslas akadēmijas Vides mākslas, Modes mākslas, Grafikas un iepakojuma specialitāšu studenti un mācību spēki.

Idejas autores – Barbara Ābele un Sintija Šustiņa.

 
Nav gaidāmo pasākumu