TANGO KARALIM ASTORAM PJACOLLAM 100. OKTETS SONICO (Sektors vecākiem ar covid-19 sertifikātu un bērniem bez covid-19 sertifikāta)

INFORMĀCIJA APMEKLĒTĀJIEM:

Apmeklējot pasākumu, pie ieejas lūgsim uzrādīt covid-19 sertifikātu, kas apstiprina personas vakcināciju pret covid-19 vai minētās infekcijas pārslimošanu. Tāpat lūgsim uzrādīt arī personu apliecinošu dokumentu un pasākuma ieejas biļeti. Koncertzāles telpās un koncerta laikā jālieto sejas aizsargmaska. Pārvietojoties pa koncertzāli, jāievēro 2 metru distance no apkārtējiem. Sēdvietas zālē būs izvietotas, ievērojot 2 sēdvietu distanci.

INFORMĀCIJA APMEKLĒTĀJIEM AR BĒRNIEM:

Šo koncertu varēs apmeklēt pieaugušie ar covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātiem, ņemot līdzi nepilngadīgus bērnus.

  • Bērniem līdz 12 gadu vecumam nav nepieciešams uzrādīt pārslimošanas sertifiktātu vai covid-19 testu,
  • Bērniem, kuri vecāki par 12 gadiem, jāuzrāda covid-19 vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikāts, vai laboratorijas izziņa par pēdējo 72 stundu laikā veiktu negatīvu skrīninga testu, kas veikts izglītības procesa ietvaros.

Vecākiem ar bērniem, kuriem nav covid-19 sertifikāts, biļetes ir jāiegādājas šeit: https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/103494 


Koncertzāle nodrošinās atsevišķu ieeju (dienesta ieeja no Dubelšteina ielas puses) un ģimeņu sektoru 1. balkonā tām ģimenēm, kurās ir bērni bez covid-19 sertifikāta. 

Iegādājoties biļetes, pircējiem jāveic vietu personalizācija: https://www.bilesuparadize.lv/lv/person

____________________


“Jaunā tango glābēji” — par ansambli “SONICO” raksta Argentīnas prese. 

Pēc veiksmīgi aizvadītas Dienvidamerikas tūres un diviem tango žanram veltītiem albumiem ietekmīgie mūzikas žurnāli “Billboard” un “Rolling Stone” apvienību ierindojuši starp 10 nozīmīgākajām mūsdienu tango apvienībām pasaulē!

Šajā koncertsezonā Briselē bāzētais ansamblis “SONICO” līdz ar trešā tango žanram veltītā albuma “Piazzolla-Rovira: The Edge of Tango” izdošanu godinās tango nuevo jeb jaunā tango žanra dibinātāju Astoru Pjacollu, kurš šogad svinētu 100 gadu jubileju un dosies albuma prezentācijas tūrē. Pēc Argentīnā, Ekvadorā un Kolumbijā aizvadītiem koncertiem ansamblis ar vienīgo koncertu Ziemeļeiropā viesosies Liepājas koncertzāles īpašo notikumu sērijā “Pasaule Lielajā dzintarā”.

Albuma dubultportreta nosaukums nav izvēlēts nejauši, bet iespējams būs jaunatklājums klausītājiem Liepājā — visiem labi zināmais un par tango karali dēvētais Astors Pjacolla nebija vienīgais žanra celmlauzis. Programmas gaitā ansamblis “SONICO” ar prieku klausītājiem piedāvās plašāku skatījumu uz žanru, iepazīstinot arī ar argentīnieša  Eduardo Roviras revolucionārajām kompozīcijām, kas komponistu ļauj stādīt līdzās Pjacollam un abus dēvēt par tango pionieriem.

Nostāsti liecina, ka starp abiem kungiem pastāvējusi zināma konkurence, un joprojām tiek spriests, kurš no abiem pirmais modernizējis tango.  Pjacolla un Rovira bija celmlauži, kuri katrs ar savu ansambli pirmoreiz apzināja žanra robežas. Modernā tango tapšanas pavērsiena punktu 1955. gadā noteica Pjacolla un viņa vadītais “Octeto Buenos Aires”. Gadu vēlāk Rovira piebiedrojās “Octeto La Plata”, taču par nožēlu šī ansambļa ieraksti nav saglabājušies. 

Kaut arī šai acīmredzamajai sāncensībai nav skaidri noteiktu seku, tas ir labs sākums izpratnei par to, kādēļ “SONICO” jutuši vajadzību radīt albumu “Piazzolla-Rovira: The Edge of Tango”. Albumā un Liepājā gaidāmajā koncerta programmā vienkopus iekļauta abu minēto oktetu temperamentīgā mūzika, kas iemieso avangarda tango pirmsākumus un aicina izjust karstasinīgos argentīniešu ritmus!


Video: 


Piedalās:

“SONICO”:

Lisandrs Donoso (Lysandre Donoso, bandoneons)

Karmela Delgado (Carmela Delgado, bandoneons)

Stīvens Maiers (Stephen Meyer, vijole)

Daniels Urtado Himeness (Daniel Hurtado Jiménez, vijole)

Oskars Kinjoness (Oscar Quiñonez, alts)

Gijoms Lagravjērs (Guillaume Lagravière, čells)

Ariels Ebersteins (Ariel Eberstein, kontrabass)

Ivo De Grēfs (Ivo De Greef, klavieres)

Kamilo Kordoba (Camilo Córdoba, ģitāra)


Norises vieta: Lielā zāle

Norises ilgums: 1 stunda un 30 minūtes

Organizē: Lielais dzintars 

Atbalsta: Liepājas pašvaldība un Valsts kultūrkapitāla fonds


Biļetes:  sākot no 10.00 eiro. Pasākumam tuvojoties biļešu cena var tikt mainīta.

Pasākums paredzēts pieaugušo auditorijai. Uz pasākumiem, kas paredzēti pieaugušo auditorijai, bērni līdz 5 gadu vecumam var netikt ielaisti.

Atlaides:

  • Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem – 25%
  • Personām ar I un II grupas invaliditāti, kā arī viņu pavadoņiem – 50%
  • Ģimenes biļetes 1 vai 2 pieaugušie + 2 bērni (vai vairāk) – 25%

NB.  Apmeklējot koncertu,  apmeklētājam ir jāuzrāda atlaidi apliecinošs dokuments.

Grupu biļetes:

  • 10-29 personas – 20%
  • 30 un vairāk personas -25%
 
Nav gaidāmo pasākumu