Sēņošanas čempionāts 2021

Dabas entuziastes Valdas vadīto sēņošanas čempionātu var salīdzināt ar tādu sporta veidu, kāda nav nekur citur pasaulē. Viņai ir izdevies padarīt sēņošanu ne vien par izklaides pasākumu, bet par visas valsts mēroga notikumu. Pie viņas, līdzīgi kā kādreiz Zilākalna Martas, katru rudeni dodas sēņotāji no visas Latvijas. Šogad sēņošanas čempionāts atzīmē 30 pastāvēšanas gadu jubileju, Valdai nonākot izvēles priekšā - nodot to tālāk vai turpināt tāpat, kā katru gadu.

Caur latviešu sēņotāja tēlu izrāde spēlējas ar šodienas cilvēka uzvedības ieradumiem, reflektējot par laiku, kurā dzīvojam, kad viss ir jāsavieno un jāpagūst, arī ieskriet mežā, paķert kādu sēni, nofotografēt un iemest internetā, vai vispār ir ēdama.

Savienot micēliju jeb sēņotni ar cilvēci, iespējams, ir tikpat dulli, kā savienot laikmetīgo deju ar dramatisko teātri.

Apmeklējot sēņošanas čempionātu, skatītāji tiks aicināti lietot sejas un mutes aizsegu, uzrādīt Covid-19 zaļo sertifikātu, kā arī personu apliecinošu dokumentu. 

Izrādes režisore ir Ilze Bloka, dramaturģe - Madara Rutkēviča. Kustību autori ir 6. paaudzes laikmetīgās dejas horeogrāfi un Ilze Bloka, telpas un tērpu autore - Marianna Lapiņa. Mūziku komponējusi Vija Moore, savukārt gaismu mākslinieks ir Oskars Pauliņš. Izrādes producente - Anna Ulberte.

Galvenajā lomā iejutīsies aktrise Indra Burkovska, savukārt sēņotājus un sēņu valsti atveidos Roberta Gailīte, Vladmirs Goršantovs, Edvards Kurmiņš, Ramona Levane, Oskars Moore, Milena Paviļča, Katrīna Stepiņa, Darja Turčenko.

 
Nav gaidāmo pasākumu