KATLIŅPAURIS

Edgars Niklasons
KATLIŅPAURIS

Dramatizējums: Edgars Niklasons
Izrādes ilgums: 50min, 1 cēliens
Ieteicamais vecums: 7+
Pirmizrāde: 12.12.2021.

Režisors: Edgars Niklasons
Kostīmu mākslinieks: Edgars Niklasons
Scenogrāfijas, kostīmu un leļļu māksliniece: Evita Bēta
Mūzikas autors: Kaspars Niklasons

LOMĀS
Dace Vītola, Miķelis Žideļūns, Matīss Millers, Rihards Zelezņevs

Neviens tā īsti nezina, kāpēc Harijam Katliņam galvā ir katliņš. Bērni ik dienu, ieraugot viņu iznākam no mājas, pilnā rīklē kliedz: “Katliņpauris! Katliņpauris!” un met ar akmeņiem pa viņa alumīnija galvassegu. Bet ar to nav gana – vietējie delveri Žurks, Balodis un Zaļaisvārns nolēmuši ielauzties Katliņpaura mājoklī, lai atņemtu viņam pašu dārgāko – katliņu. Bet kāpēc jārīkojas tik nežēlīgi? Vai tad aizdomīgais kungs jau tā nav gana cietis no kaimiņu pārestībām? Bet ja nu Katliņpauris nemaz nav tik nevainīgs? Viens pārpratums noved pie nākamā, un Katliņpaura dzīve uzņem jaunus apgriezienus un… jaunus draugus.

Stāsts par neizprotamā izprašanu jeb centieniem ieraudzīt zem “katliņa”, kuru katrs esam sev uzlikuši, lai pasargātos no nežēlīgās pasaules. Kas ir empātija? Kā tā palīdz cilvēkiem sadraudzēties? Ko darīt, kad “katliņš” nokritis un ir jāizvēles – likt to atpakaļ galvā vai uzticēties līdzcilvēkiem un ļauties piedzīvojumam?

Noteikumi:
Biļete jāiegādājas katram skatītājam neatkarīgi no vecuma.
Biļete bērnam tiek iegādāta teātra apmeklējumam, tādēļ nepieciešama neatkarīgi no tā, vai bērns sēž atsevišķā krēslā vai pieaugušajam klēpī.

 
Nav gaidāmo pasākumu