Tiekamies Ziemassvētkos. Ielūdz Andrejs Osokins un Orķestris RĪGA

Piedalās:

pianists Andrejs Osokins

diriģents Valdis Butāns 

Orķestris RĪGA

Vakara vadītāja - LR 3 "Klasika" ētera personība Signe Lagzdiņa

Programmā:

I daļa

Džordžs Gēršvins / ar. M. Horhe – Koncerts klavierēm un orķestrim Famažorā

II daļa

Leonards Bernsteins / ar. M. Svīnijs – Svīta no "Mesas"

Arturo Markess / ar. O. Nikels – Danzon nr. 2 

Ziemassvētku mūzika Orķestra RĪGA izpildījumā 

Satikušies Ziemassvētku laikā, pianists Andrejs Osokins un Orķestris RĪGA vedīs klausītājus muzikālā ceļojumā uz Ziemeļameriku.

Tas sāksies ar ieklausīšanos izsmalcinātā dialogā starp klasikās un populārās mūzikas elementiem amerikāņu skaņraža Džordža Gēršvina rakstītajā “Koncertā klavierēm un orķestrim Famažorā” (1925). Tā pirmatskaņojumā kopā ar Ņujorkas Simfonisko orķestri pie klavierēm sēdās pats Gēršvins. Savukārt Ziemassvētu koncertā, Rīgā, saspēlē ar pūtēju orķestri skaņdarba veldzējošo melodiskumu un enerģiskos ritmus iedzīvinās klaviertaustiņu pavēlnieks Andrejs Osokins.

Klausītāji baudīs nelielu, taču žilbinošu izlasi no cita ievērojama ASV komponista - Leonarda Bernsteina muzikāli teatrālā vairākdaļu darba “Mesa” (1971). Par godu Džona Kenedija mākslas centra atvēršanai radītais reliģiska satura opuss vēsta par cilvēka šaubu ceļiem un atgriešanos ticības pasaulē. Maikla Svīnija aranžētā “Svīta no “Mesas”” pūtēju orķestrim ietver daļas: Alleluia, Sanctus, Vienkāršā dziesma, Agnus dei, Ofertorijs un Visvarenais Tēvs

Jo tuvāk dienvidiem, jo karstāk! Meksikāņa Arturo Markesa skaņdarbs orķestrim "Danzon nr.2" (1994) ir pazīstams un dejotāju iemīļots visā pasaulē. Danzon ir dejas stils, kura saknes meklējamas Kubā, taču ļoti izplatīts arī Verakrusā, Meksikā. Olivers Nikels radījis izcilu aranžējumu pūtēju orķestrim, ko dzirdēsim koncertā.

ASV radītās Ziemassvētku melodijas ienes prieku sirdīs ikvienā pasaules malā. Ketrīnas Deivisas un Harija Simeones “Mazais bundznieks” / A Little Drummer Boy , spiričuelu eksperta, komponista Džestera Hērstona “Marijas mazais zēns” / Mary's Boy Child kalipso ritmos, kā arī aranžētāja Roberta Šeldona veidotais popūrijs “Visbrīnišķīgākie Ziemassvētki” / A Most Wonderful Christmas Orķestra RĪGA skaņās lai ir skaistākie svētku vēstneši koncertā  VEF Kultūras pilī!

Pasākuma ilgums - aptuveni 2,5 h

CIENĪJAMIE KONCERTA APMEKLĒTĀJI!

Ierodoties pasākumā, lūgsim uzrādīt Covid-19 sertifikātu, kurš apliecina, ka apmeklētājs (tai skaitā bērns) ir pabeidzis pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19 vai pārslimojis Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā. Sertifikātu iespējams lejuplādēt vietnē www.Covid19sertifikats.lv.

Apmeklējot pasākumu, obligāti jāuzrāda personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte), personalizēta biļete un derīgs sertifikāts.

Lūdzam uz pasākumu ierasties savlaicīgi - vismaz pusstundu pirms koncerta!

Pasākuma laikā jālieto sejas un deguna aizsegs.

Biļetes „Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv. Iegādājoties biļeti kasē vai internetā, sēdvietas personalizācija ir veicama obligāti. Sēdvietas atbilstoši drošības noteikumiem tiks nodalītas ar starpsienām.

Pateicamies par sapratni!

 

 
Nav gaidāmo pasākumu