BĪTLU JAUNAIS ALBUMS

Aktieru improvizācijas, iedvesmojoties no zinātniskās fantastikas tekstiem (Rejs Kurcvails, Ians Makjuans, Andrejs Kurpatovs, interneta dzīles) un jaunākajiem pieejamiem pētījumiem biorobotikas industrijā.

“Zinātnieki visā pasaulē (dažādās vietās un neatkarīgi viens no otra, tai skaitā Rīgā) jau kādu laiku strādā pie problēmas, kuru mēs pazīstam ar nosaukumu - mākslīgais intelekts. Vai vēl konkrētāk - pie biorobota izgatavošanas. Tas ir robots, kurš ārēji un fiziski maksimāli līdzinātos dzīvam cilvēkam, un kura "iekšējais kompjūters" imitētu cilvēka smadzeņu darbības procesu. Zinātniskās fantastikas etaps ir aiz muguras un pirmie bioroboti tiek jau izmēģināti un pat publiski demonstrēti zinātniskās konferencēs visā pasaulē no Tokijas līdz Davosai. Izgatavotāji prognozē, ka tuvāko 15-20 gadu laikā tie varētu parādīties arī pārdošanā. Bioroboti cilvēkiem noderēs gan mājas solī, gan kā sarunu biedri, draugi un seksuālie partneri. To cena varētu līdzināties jauna auto vidējai cenai (sākot no 20 000 EUR) un arī to izplatība ar laiku skaitliski būs līdzīga," - tā izrādes tēmu raksturo režisors Alvis Hermanis.

Izrāde notiek: Miera ielā 58a, Mazā zālē.
Izrādes ilgums: 3 h 15  min (2 cēlieni).
Biļešu cenas: 18,00; 22,00, 25,00 EUR
Pirmizrāde 2019. gada 4. decembrī.

KOMANDA
Lomās - Ritvars Logins, Jānis Grūtups, Toms Harjo, Agate Krista, Gerds Lapoška, Matīss Ozols, Dāvids Pētersons, Elvita Ragovska, Lolita Kurpniece, Sabīne Tīkmane, Gundars Āboliņš, Daniels Adrians Tauteris.

 
Nav gaidāmo pasākumu