LMF. MOveMENT. Kustību klase ar Kristīni Brīniņu

“MOveMENT” ir horeogrāfes Kristīnes Brīniņas vadīta  kustību  meistarklase, kurā  bērni vecumā no  6  līdz 9  gadiem  piedalās kopā ar vienu no saviem vecākiem vai citu aizbildni. Kustību klases pamatā  ir  dokumentālas  dejas  metodes  principi,  kurus  nodarbības dalībnieki varēs iepazīt un paši izmēģināt, tādējādi vienlaikus izzinot, kā ir tapusi Mākslas foruma dienās piedzīvotā dokumentālā dejas izrāde “Izdzīvot bērnus”. 

Kustību  klasē  kā bērni  tā viņu vecāki apgūs  dažādas  dejas  radīšanas  spēles,  kas  rosinās iekšējās brīvības izjūtu un radīs brīdi abām paaudzēm satikties, lai iepazītu vienam otru caur kopīgu deju.

Aicinām uz klasi ierasties ērtos apģērbos un vēl ērtākos apavos, līdzi ņemot dzeramo ūdeni.

Meistarklasi vada: Horeogrāfe Kristīne Brīniņa

Kristīne Brīniņa ir neatkarīga horeogrāfe, dejotāja un izpildītāja. Viņas darbi balstīti  ikdienas dzīves situācijās, kas piesardzīgā un trauslā veidā, ar šķietami vienkāršām kustībām un darbībām tiek pārnestas mākslas formās. Izmantojot “dokumentālās dejas metodi”, kustība kļūst par galveno, lai dokumentētu pašu dzīvi viscilvēcīgākajā veidā. Kopš 2014. gada Kristīne dzīvo un strādā Cīravā, aktīvi veicinot mākslas pieejamību Kurzemes reģionā. Mājas lapa: https://www.movementreport.lv

 

Pasākums ir bezmaksas.

Reģistrācija: https://ieej.lv/movement-klase

Norises vieta: Zvejnieku aleja 11a, skvērs pie pieminekļa bojā gājušiem jūrniekiem un zvejniekiem. Sliktu laikapstākļu gadījumā meistarklase notiks koncertzāles “Lielais dzintars” spoguļzālē Civita Nova 6. stāvā.

 

Informācija kustību klases apmeklētājiem:

Pasākumi notiks, ievērojot pasākuma norises dienā aktuālos un spēkā esošos noteikumus covid-19 izplatīšanās ierobežošanai.

Uz kustību klasi vecāks vai aizbildnis ierodas kopā ar vienu bērnu vecumā no 6 līdz 9 gadiem, veidojot pāri.

Skatītāju izvietojums pasākuma teritorijā paredzēts, ievērojot distanci starp mājsaimniecībām (viena mājsaimniecība — divi cilvēki). Pieteikuma forma par pāri jāaizpilda vienam pārstāvim.

Vecākus pie ieejas lūgsim uzrādīt covid-19 sertifikātu, kas apstiprina infekcijas pārslimošanu vai noslēgtu vakcinācijas kursu, kā arī personu apliecinošu dokumentu (pasi vai ID karti).

Bērniem līdz 12 gadu vecumam, nav nepieciešams uzrādīt covid-19 sertifikātu.

Bērniem no 12 gadu vecuma — nepieciešams uzrādīt personu apliecinošu dokumentu un sertifikātu, kas apliecina:

  • vakcināciju vai pēdējā pusgada laikā pārslimotu covid-19;
  • negatīva covid-19 testa veikšanu (negatīvs rezultāts 48 stundu laikā pirms pasākuma veiktam Covid-19 testam, nosakot SARS-CoV-2 vīrusa RNS, vai negatīvs rezultāts 6 stundu laikā pirms pasākuma veiktam SARS-CoV-2 antigēna testam).

Organizē: Lielais dzintars sadarbībā ar “pigeon-bridge” un “Cita Abra”

Atbalsta: Liepājas pašvaldība un Valsts Kultūrkapitāla fonds

 
Nav gaidāmo pasākumu