PIANISTA MIHAILA PĻETŅOVA SOLOKONCERTS

Dārgie klausītāji!

Koncerta apmeklējums iespējams personām, kuras var uzrādīt negatīvu Covid–19 testa rezultātu, ir vakcinētas pret Covid–19 vai pārslimojušas minēto infekciju.

Pie ieejas visiem apmeklētājiem no 12 gadu vecuma būs jāuzrāda drošības līmenim atbilstošs Covid–19 sertifikāts, kā arī personu apliecinošs dokuments un koncerta ieejas biļete. Koncertzāles publiskajā zonā un koncerta laikā jālieto sejas aizsargmaska un jāievēro 2m distance.

Lūdzam Jūs ierasties vismaz stundu pirms koncerta sākuma, lai paredzētu laiku dokumentu pārbaudei.


Pateicībā par Jūsu sapratni,

Fonds “Uniting History”


___________________________________________________________________


Fonds “Uniting History” sadarbībā ar mūzikas festivālu “Rīga Jūrmala” ir pagodināti liepājniekiem un pilsētas viesiem piedāvāt leģendārā pianista Mihaila Pļetņova solo koncertu Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars”!

Vienu no pasaules spožākajām pianisma zvaigznēm Mihailu Pļetņovu (1958) dēvē par vienu no mūsdienu neparastākajiem mūziķiem, jo viņa dzīvē vienlīdz veiksmīgi īstenojusies pianista, diriģenta un komponista karjera.

Gan klausītājus, gan kolēģus vienmēr sajūsminājusi Pļetņova nevainojamā tehnika, smalkā stila izjūta un interpretāciju svaigums. 

„Mihails Pļetņovs katru skaņdarbu spēlē kā paša sacerētu, viņa interpretācijas ir satriecošas – nez vai jel ko tamlīdzīgu iespētu kāds cits pianists,” rakstījis BBC „Music Magazine”.

2006. gadā Mihails Pļetņovs ieguvis prestižo „Grammy” balvu par Prokofjeva „Pelnrušķītes” pārlikumu un ieskaņojumu kopā ar pianisti Martu Argerihu. „Grammy” nominēts arī par Rahmaņinova un Prokofjeva klavierkoncertu ierakstiem, bet izdevuma „Gramophone” balvu saņēmis par Domeniko Skarlati Sonāšu albuma ieskaņojumu. „The New Yorker” par 2007. gada labāko albumu atzina Pļetņeva visu Bēthovena simfoniju un klavierkoncertu ieskaņojumu, ko izdeva „Deutsche Grammophon”.

Mihails Pļetņovs šobrīd ir viens no ietekmīgākajiem māksliniekiem Krievijā, bet pats sevi joprojām dēvē vienkārši par mūziķi.

Piedalās:


Mihails PĻETŅOVS | Михаил ПЛЕТНЁВ — klavieres

Programma:

L. van Bēthovens Sonāte klavierēm nr.1 fa minorā, op. 2, nr.1 


L. van Bēthovens Sonāte klavierēm nr.32 do minorā, op.111


P. Čaikovskis Klavierdarbu cikls “Gadalaiki”, op.37b


Koncerta norises ilgums: tiks precizēts

Biļetes: no 10 eiro

Lūdzam vērst uzmanību, ka vietas kora balkonā atrodas virs skatuves zonas un ir ar ierobežotu redzamību.


Pasākums paredzēts pieaugušo auditorijai. Uz pasākumiem, kas paredzēti pieaugušo auditorijai, bērni līdz 7 gadu vecumam var netikt ielaisti. Bērniem no 7 gadu vecuma ir jaiegādājas atsevišķa biļete.

 Atlaides:

•  Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem – 25%

•  Personām ar I un II grupas invaliditāti, kā arī viņu pavadoņiem – 25%

NB. Apmeklējot koncertu, apmeklētājam ir jāuzrāda atlaidi apliecinošs dokuments.


Organizē: Fonds “Uniting History” sadarbībā ar festivālu “Rīga Jūrmala”

 
Nav gaidāmo pasākumu