Opera / Baltais Taurenītis Jokko

KamerOPERA – BALETS “Baltais taurenītis Jokko” 
Komponists Vitālijs Galutva (1951 - 2007)
 
12+ 
PIRMIZRĀDE 
Datumi: 2021.gada 18., 19., 20., 21.augusts


Norises vieta: vasarnīcas teātra TEATRO FABRICA brīvdabas skatuve, kas atrodas vēsturiskajā XIX gs. ēkā, bijušajā Šmidta pansionā (Rūdolfa Blaumaņa iela 22, Dubulti, Jūrmala).
/No organizatoriem neatkarīgu tehnisku iemeslu dēļ pārcelts no Park Hotel Ķemeri. Visas iepriekš iegādātās biļetes ir derīgas. Organizatori atvainojas par sagādātajām neērtībām/.

Radošā apvienība TEATRO FABRICA piedāvā jaunu projektu – kamerOPERU – BALETU “Baltais taurenītis Jokko”, kas tapis pēc japāņu dzejnieces Jokko Irinati dzejas cikla no erotiskās tankas “Ar sārtu tušu uz melna zīda” motīviem (IX –XII вв). Tas ir stāsts par austrumu ietekmi uz mūsdienām, par to, ka cilvēki atkal pievēršas senām praksēm, ar to filosofijas palīdzību tiecas labāk izprast savu ķermeni, vieglāk attiekties pret dzīves galīgumu. 
 
Režisore Marija de Valukofa – teātra darbiniece, aktrise, teātra un kino režisore, mākslas zinātņu kandidāte – ir spējusi izveidot austrumu kultūras estētikas audiovizuālā iemiesojuma kvintesenci, kurā Japānas viduslaiku erotiskā dzeja un tradicionālo japāņu instrumentu meditatīvās skaņas harmoniski savijās ar modernām, krāšņām videoprojekcijām un oriģinālu scenogrāfiju. Operas skatuviskā telpa ir japāņu dārzs ar milzīgām, ziedošām krizantēmām, no kurām izaug trīs sievietes, trīs balsis, trīs skaistuma šķautnes. 
 
Projektā ir iesaistīta starptautiska radošā komanda – profesionāli un talantīgi aktieri, mākslinieki, mūziķi, ka ir uzkrājuši milzīgu darba pieredzi, strādājot uz dažādu valstu skatuvēm. 
 
RADOŠĀ KOMANDA:
Komponists – Vitālijs Galutva 
Režisore – Marija de Valukofa 
Diriģents – Artūrs Gailis 
Māksliniece-inscenētāja – Jeļena Mirošņičenko 
Horeogrāfs – Dmitrijs Gaitjukevičs 
Gaismu mākslinieks – Mārtiņš Feldmanis 
Skaņu režisors – Andris Ūze
 
LOMĀS:
Irma Pavāre (mecosoprāns), Inna Kločko (soprāns), Jana Lute (soprāns), Marats Efendijevs. 
 


Iestudējuma “Baltais taurenītis Jokko” tīzeris: https://teatrofabrica.org/Ru/News.html
Pasākuma lapa Facebook: ​https://www.facebook.com/events/827294408226145/
  
Radošo apvienību Teatro Fabrica skatītāji zina pēc teatrāla iestudējuma “Pīķa dāma”, kura ar panākumiem 2020.gada vasarā tika izrādīta vasarnīcas teātrī Jūrmalā un Dailes teātra mazajā zālē. Teatro Fabrica ir izveidots, lai attīstītu kultūras projektus visā pasaulē, veicinātu un atbalstītu starpkultūru sakaru veidošanos. 
 


 
Projektu “Baltais taurenītis Jokko” atbalsta: Park Hotel Ķemeri, Inbalans.
Informatīvie partneri: radio Crush FM, žurnāls Ļubļu!
 
Papildu informācija pa tālr. 20031979 

 
Nav gaidāmo pasākumu