DEGUNRADŽI

Ežēns Jonesko

DEGUNRADŽI

Absurda komēdija 3 cēlienos
No franču valodas tulkojusi Agnese Kasparova

Pirmizrāde - 2021. gada 9. septembrī

Izcila melnā humora piesātināts stāsts par cilvēka spēju palikt pašam pat visabsurdākajos apstākļos. Pasaulslavenā Ežēna Jonesko absurda komēdija Eiropā pazīstamās ungāru režisores Ildiko Gāšpāras režijā. Pārsteidzoša Reiņa un Kristas Dzudzilo scenogrāfija un kostīmi, ungāru radošās grupas absolūti nepieradinātas mākslinieciskās izpausmes un DAILES vadošie aktieri.

“Ja jau visi, ko tad es...”, “Gudrākais paklusē”, “Mīļā miera labad...”. Šīs ir vien dažas no frāzem, ar kuru palīdzību piekāpties vairākumam. Bet kā vārdā? Izdevīguma? Komforta? Bet varbūt drošības? Ja nu vairākums pieprasītu, lai atsakāmies ne vien no savām personiskajām morālajām vērtībām un ierastās dzīves, bet arī no visa, kas definē mūs kā indivīdus? Ja nu mīļā miera labad mums būtu jākļūst, piemēram, par degunradžiem? Kuri būtu tie, kas spētu pretoties? Tie, kam ir pietiekama motivācija kā vārdā cīnīties, vai arī tie, kuriem jau sen vairs nav ko zaudēt? 

Lomās: Toms Veličko (Beranžē), Lauris Dzelzītis (Žans), Anete Krasovska (Deizija), Juris Bartkevičs (Botārs), Ģirts Ķesteris (Loģiķis), Vita Vārpiņa (Mājsaimniece / Befa kundze), Artūrs Skrastiņš (Pārdevēja sieva / Papijons), Indra Briķe (Pārdevējs / Vecā vīra sievas balss), Ieva Segliņa (Kafejnīcas saimniece / Didāre), Juris Strenga (Vecais kungs), Dainis Gaidelis (Kungs ratiņkrēslā), Aldis Siliņš (Oficiants / Ugunsdzēsējs)

Režisore - Ildikó Gáspár

Scenogrāfija un kostīmi - Dzudzilo Krista un Reinis

Horeogrāfe - Veronika Szabó

Mūzikas autore - Bernadett Tarr

Video mākslinieks - András Juhász

Gaismu mākslinieks - Bányai Tamás

Radošās grupas producente - Ildikó Ságodi

 

 
Nav gaidāmo pasākumu