PIEKRIŠANA

Nīna Reina

PIEKRIŠANA

Pirmizrāde – 2021. gada 12. augustā

Runā, ka savu talantu mūsdienu britu dramaturģe Nīna Reina mantojusi no sava onkuļa – izcilā krievu dzejnieka un rakstnieka Borisa Pasternaka, vai tēva – laikmetīgā britu dzejnieka Kreiga Reina. Jaunākais Nīnas Reinas darbs "Piekrišana" ir spriedzes pilna un izklaidējoša mūsdienu traģikomēdija, kas vēsta par diviem pāriem – četriem ļoti veiksmīgiem un mazliet ciniskiem advokātiem, kā arī viņu morāli mazāk elastīgo, līdz ar to – mazāk veiksmīgo draugu prokuroru.

Minētā kompānija, kas līdz šim dzīvojusi MeToo kustības neskartā burbulī, atrodas sālsmaizes svinību karstumā, kad pie viņiem ierodas izvarošanas lietā cietusī, lai pieprasītu sev pienākošās tiesības uz taisnu tiesu. Minētais notikums aizsāk nežēlīgu spēli ar varu ne vien tiesas zālē, bet arī laulāto un draugu attiecībās, kuras rezultātā iesaistītie pārvērtē savu izpratni par piekrišanas jēdzienu, vardarbību un laulību.

Lomās: Mārtiņš Upenieks (Džeiks), Maija Doveika (Kitija), Dainis Grūbe (Edvards), Ilze Ķuzule-Skrastiņa (Reičela), Kaspars Dumburs (Tims), Anete Krasovska (Geila / Lora), Katrīna Griga (Zāra)

Režisore – Laura Groza-Ķibere, scenogrāfs – Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece – Ilze Vītoliņa, gaismu mākslinieks - Oskars Pauliņš, video mākslinieks - -8, mūzikas konsultants - Rūdolfs Dankfelds

Izrādē tiek lietota necenzēta leksika!

 

 
Nav gaidāmo pasākumu