KIOSKS

Ance Muižniece pēc Anetes Meleces darba motīviem
Izrādes ilgums: 50 min, 1 cēliens
Ieteicamais vecums: 5+
Pirmizrāde: 31.03.2021.

Režisore: Vija Blūzma
Mākslinieču apvienība Grāfienes:
Ildze Jurkovska, Marianna Lapiņa, Dace Ignatova, Justīne Jasjukeviča
Skaņu partitūra: Agnese Streļča
Gaismu mākslinieks: Uldis Andersons

LOMĀS
Olga: Dace Vītola
Antons, pircēji: Rihards Zelezņevs

Olga ir omulīgi iekārtojusies savā kioskā un katru dienu pie lodziņa apkalpo klientus. Viņa nav tikai pārdevēja, viņa ir arī uzticības persona un laba padomdevēja saviem pircējiem. Taču bailes no ārpasaules (kā arī šaurās kioska durvis un daudzās apēstās šokolādes) ir iesprostojušas Olgu un traucē viņai piepildīt savu sapni par jūru.

Šis ir stāsts par izvēli. Par vajadzību izvēlēties starp cerēšanu un darīšanu. Par to, kā Olga palīdz visiem, bet pie sevis netiek, iestrēgstot cerību pasaulē, kuru no piepildījuma reālajā dzīvē sargā kioska sienas.

Turpat netālu, ārpusē, ceļotājs Antons ir ievērojis kolorīto kioska pārdevēju, un nu dažādos veidos izaicina Olgu atbrīvoties no viņas pašas labprātīgā gūsta. Nav svarīgi, vai no ārpasaules šķir kioska lodziņš, ekrāna stikliņš vai kas cits, reizēm esam vajadzīgi viens otram, lai būtu blakus un palīdzētu saņemties spert pirmo soli.

Anete Melece ir starptautiskus panākumus guvusi māksliniece, animācijas filmu autore un grāmatu ilustratore, kas dzīvo Latvijā un Šveicē. 2019. gadā debitējusi bērnu literatūras žanrā ar grāmatu "Kiosks" (izdevniecība “Liels un mazs”), kas veidota pēc jau iemīļotās un starptautiskos festivālos atzinību guvušās autores animācijas īsfilmas "Kiosks" (2013).

Par ilustrācijām grāmatai “Kiosks” māksliniecei 2019. gadā piešķirta Starptautiskā Jāņa Baltvilka balva, tajā pašā gadā grāmata piesaistījusi uzmanību 56. Starptautiskajā Boloņas bērnu grāmatu tirgū un jau tulkota un izdota 15 valodās. Pēc grāmatas motīviem šobrīd top arī bērnu opera Diseldorfā, Vācijā.

Starptautiskā bilžu grāmatu izdevēju platforma "dPICTUS" 2019. un 2020. gadā “Kiosku” ierindojusi 100 pasaules izcilāko jaunāko bilžu grāmatu sarakstā. Grāmatas izdevums itāļu valodā “Il chiosco” izpelnījies Itālijas Bērnu bibliotēku savienības balvu “Premio ORBIL” bilžu grāmatu kategorijā. Savukārt animācijas filma “Kiosks” saņēmusi vairāk nekā 20 apbalvojumu dažādos kinofestivālos.

Noteikumi:
Biļete jāiegādājas katram skatītājam neatkarīgi no vecuma.
Biļete bērnam tiek iegādāta teātra apmeklējumam, tādēļ nepieciešama neatkarīgi no tā, vai bērns sēž atsevišķā krēslā vai pieaugušajam klēpī.

 

Ieteikt

Tuvākie pasākumi
KIOSKS

Rīga, Latvijas leļļu teātris Mazā zāle

svētdiena,
26. maijs, 11:00
KIOSKS

Rīga, Latvijas leļļu teātris Mazā zāle

  • 16€
Pirkt no 16€
KIOSKS

Rīga, Latvijas leļļu teātris Mazā zāle

svētdiena,
26. maijs, 14:00
KIOSKS

Rīga, Latvijas leļļu teātris Mazā zāle

  • 16€
Pirkt no 16€