Inga Kalna un Diāna Ketlere. Albuma Rožu vītne atklāšanas koncerts

Dārgie klausītāji!

Gaidot epidemioloģiskās situācijas uzlabošanos, no 2021. gada 15. jūnija SIA “Lielais Dzintars” organizētos koncertus var apmeklēt tikai cilvēki, kuri ir vakcinēti, izslimojuši COVID-19 infekciju vai spēj uzrādīt negatīvu testa rezultātu. Informējam, ka visiem apmeklētājiem no 12 gadu vecuma pie ieejas būs jāuzrāda sadarbspējīgs COVID-19 sertifikāts, kā arī personu apliecinošs dokuments.

Ceram jau drīzumā satikt visus klausītājus Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars”!

Aicinām sekot līdz jaunākajai informācijai par izmaiņām pasākumu apmeklēšanas nosacījumos Kultūras ministrijas mājas lapā www.km.gov.lv

 

Koncertsērija PERSONĪGI

Klausītāju iemīļotās koncertsērijas “Personīgi” 2021. gada koncertu ciklu atklās kāds īpašs notikums — pasaulslavenā operdziedātāja Inga Kalna un virtuozā pianiste Diāna Ketlere prezentēs dueta jauno mūzikas albumu “Das Rosenband” (Rožu vītne), kas 2020. gada vasarā ieskaņots tieši Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” ierakstu studijā.

Ar “Lielo mūzikas balvu” apbalvotā Riharda Štrausa, Alfrēda Kalniņa un Jāņa Mediņa dziesmu programma nu iemūžināta jaunā mūzikas albumā, bet romantisko koncertprogrammu papildinās arī ieskats abu mākslinieču nākamajā projektā. Īpaši koncertsērijai “Personīgi” radīto programmu izkrāsos romantiskie un dabas motīviem piesātinātie Žana Sibēliusa, Sergeja Rahmaņinova un Nikolaja Rimska-Korsakova skaņdarbi. 

“Stilistiski visa programma, ko piedāvāsim klausītājiem Liepājā, ir ļoti vienota, dziesmu nosaukumos ir daudz ziedu, dabas, piemēram, melnās rozes, spāre un sniegs Sibēliusam, margrietiņas un ceriņi Rahmaņinovam vai mākoņi Rimskim-Korsakovam,” ar programmas noskaņu un vadmotīvu iepazīstina soprāns Inga Kalna.

Albums “Das Rosenband” tiek laists klajā Nacionālās ierakstu kompānijas “Skani” paspārnē, albuma tapšanu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Kultūras ministrija. Albuma starptautiskais iznākšanas datums: 2021. gada 15. janvāris. 

Inga Kalna pasaules slavu iemantojusi ar savu apbrīnojamo vokālo meistarību, balss dzidro skanējumu un izjustajām interpretācijām. Māksliniece izceļas gan ar spilgtām klasicisma, baroka un mūsdienu operlomām, gan arī izteiksmīgiem vokāli simfoniskās mūzikas atskaņojumiem. Pēc vairākiem karjeras gadiem Hamburgas Valsts operteātrī Inga Kalna nu ir brīvmāksliniece un aktīvi darbojas klasicisma un baroka laika operas žanrā, dziedot Vācijas, Francijas, Kanādas un Itālijas opernamos. Reti, bet tāpēc ļoti gaidīti, ir Ingas Kalnas solovakari Latvijā. I. Kalna saņēmusi Latvijas valsts augstāko apbalvojumu mūzikā – “Lielās mūzikas balvu” kategorijā “Gada koncerts”.

Diāna Ketlere muzikālo izglītību ieguvusi J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, “Mozarteum” akadēmijā Zalcburgā un Londonas Karaliskajā Mūzikas akadēmijā, kur kopš 2003. gada ir arī klavieru katedras profesore. Kopš 2018. gada Diāna ir profesore arī Ženēvas Mūzikas Augstskolā, kā arī mākslinieciskā vadītāja festivāliem “Chiemgauer Musikfrühling” Vācijā  un “SoNoRo” Rumānijā. Diāna Ketlere  dibinājusi vienu no pasaulē pieprasītākajiem kamermūzikas ansambļiem “Ensemble Raro”, bet Latvijā sadarbojusies ar “Sinfonietta Riga”, “Latvijas Nacionālo Simfonisko orķestri” un Latvijas Radio kori. Atzītā pianiste koncertē Lielbritānijā un daudzviet pasaulē, viņas sneigumu ieskaņojis prestižais “BBC Radio 3”. Diānas interpretācijā notikuši vairāku Pētera Vaska un Jura Karlsona skaņdarbu pirmatskaņojumi, viņa arī divkārša “Lielās mūzikas balvas” laureāte.

Programmā:

Jāņa Mediņa, Alfrēda Kalniņa, Riharda Štrausa, Žana Sibēliusa, Sergeja Rahmaņinova un Nikolaja Rimska-Korsakova dziesmas.

Koncerta ilguma: 1 stunda un 30 minūtes

Norises vieta: Lielā zāle

Organizē: Lielais dzintars 

Atbalsta: Liepājas pašvaldība un Valsts kultūrkapitāla fonds

 

Biļetes:  sākot no 10.00 eiro. Pasākumam tuvojoties biļešu cena var tikt mainīta.

Pasākums paredzēts pieaugušo auditorijai. Uz pasākumiem, kas paredzēti pieaugušo auditorijai, bērni līdz 5 gadu vecumam var netikt ielaisti.

 

Atlaides:

  • Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem – 25%
  • Personām ar I un II grupas invaliditāti, kā arī viņu pavadoņiem – 50%
  • Ģimenes biļetes 1 vai 2 pieaugušie + 2 bērni (vai vairāk) – 25%

 

NB. Apmeklējot koncertu,  apmeklētājam ir jāuzrāda atlaidi apliecinošs dokuments.

 

Grupu biļetes:

  • 10-29 personas – 20%
  • 30 un vairāk personas -25%

 

 

 
Nav gaidāmo pasākumu