Valsts svētku koncerts. Latvijai 102

Valsts svētku priekšvakarā Liepājas koncertzāle “Lielais dzintars” un Liepājas Simfoniskais orķestris aicina savus klausītājus būt un svinēt kopā jau par tradīciju kļuvušajā Latvijas dzimšanas dienas koncertā! 

Mūsu valsts 102. jubilejas svinības būs pirmā reize, kad Liepājas koncertzāles apmeklētāji varēs piedzīvot starptautisku atzinību iemantojušā diriģenta Aināra Rubiķa meistarīgo sniegumu. Savu pirmo tikšanos ar Liepājas klausītājiem Rubiķis iecerējis, veidojot koncertam īpaši pacilājošu, svinīgu un patriotisku programmu, kurā latvju folklora un tautiskas noskaņas vīsies ar latviešu simfoniskās mūzikas dižgaru radītām romantisma pērlēm. “Programmas tapšanā galveno lomu spēlēja mana tik ļoti retā būšana mājās, Latvijā. Jo ilgāk no savas zemes esmu attālināts, jo vairāk vēlos atgriezties pie tās saknēm,” neslēpj koncerta mākslinieciskais vadītājs un diriģents Ainārs Rubiķis.

Koncertu atklās svinīgā Ādolfa Skultes Uvertīra, kas koncerta klausītājus jau no pirmajiem orķestra spēlētajiem akordiem ieraus svētku mutulī. Programmas turpinājumā viens no Latvijas šī brīža spožākajiem un starptautiski daudzsološākajiem pianistiem Daumants Liepiņš interpretēs vēlīnā romantisma meistara Pētera Barisona “Latvju rapsodiju”. Jāņa Mediņa apdarinātās Piecas latviešu tautasdziesmas izdziedās dramatiskais soprāns Liene Kinča, kura karjeru sākusi Latvijas Nacionālajā operā, bet pašlaik uzstājas nozīmīgos ārvalstu opernamos. Mārtiņa Brauna balāde “Tālavas taurētājs” Liepājas Simfoniskā orķestra grandiozajā skanējumā klausītājiem ļaus vēlreiz pārliecināties par komponista latvisko sīkstumu, bet programmas noslēgumā neiztikt bez Liepājas vēju iedvesmotā Imanta Kalniņa un viņa radītās svītas “Rotāju, dancoju”.

Ainārs Rubiķis ir Eiropā, ASV, Krievijā un Austrālijā pieprasīts operu un simfonisko orķestru diriģents ar plaukstošu karjeru. Kopš 2018. gada – Berlīnes Komiskās operas muzikālais vadītājs. No 2012. līdz 2014. gadam Ainārs bija Novosibirskas Valsts akadēmiskā operas un baleta teātra mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents. Viņš diriģējis izrādes Maskavas Lielajā teātrī, Barselonas Liceu teātrī, Oberammergavas Passionstheater, Čikāgas Liriskajā operā, Bāzeles teātrī un Somijas Nacionālajā operā. Latvijas Nacionālajā operā Ainārs 2016. gada nogalē iestudēja Čaikovska operu “Jevgeņijs Oņegins” un 2014. gada pavasarī – Kristapa Pētersona operu “Mihails un Mihails spēlē šahu” (kopā ar diriģentu Atvaru Lakstīgalu).

 

Piedalās:

Daumants Liepiņš (klavieres)

Liene Kinča (soprāns)

Liepājas Simfoniskais orķestris

Ainārs Rubiķis - diriģents

 

Koncerts divās daļās, aptuvenais norises ilgums 2 stundas 

 

Norises vieta: Lielā zāle

Organizē: Lielais dzintars sadarbībā ar Liepājas Simfonisko orķestri

Atbalsta: Liepājas pašvaldība un Valsts kultūrkapitāla fonds

 

Biļešu cenas: no 7-20 eiro. Pasākumam tuvojoties, biļešu cena var tikt mainīta.

Pasākums paredzēts pieaugušo auditorijai. Uz pasākumiem, kas paredzēti pieaugušo auditorijai, bērni līdz 5 gadu vecumam var netikt ielaisti.

Atlaides:

  • Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem – 25%
  • Personām ar I un II grupas invaliditāti, kā arī viņu pavadoņiem – 50%
  • Ģimenes biļetes 1 vai 2 pieaugušie + 2 bērni (vai vairāk) – 25%

NB. Apmeklējot koncertu,  apmeklētājam ir jāuzrāda atlaidi apliecinošs dokuments.

Grupu biļetes:

  • 10-30 personas – 20%
  • 30 un vairāk personas -25%

 

Aicinām koncerta apmeklētājus izvērtēt savu veselības stāvokli un neapmeklēt to, ja Jums ir elpceļu infekcijas slimības simptomi (drudzis, klepus, elpas trūkums), kā arī ja Jums ir noteikts pienākums ievērot pašizolāciju, mājas karantīnu vai stingras izolācijas nosacījumus. Koncertzāles Lielā zāle apmeklētājiem būs atvērta 30 minūtes pirms koncerta sākuma.

Apmeklējot šo pasākumu, Jūs apliecināt, ka

- ievērosiet visus Covid-19 izplatības ierobežošanai ieviestos drošības pasākumus, informācija par kuriem būs pieejama arī koncerta norises vietā;

- respektēsiet koncerta organizatoru norādījumus norises vietā - par apmeklētāju plūsmas organizāciju, par higiēnas prasību ievērošanu, dezinfekcijas līdzekļu pieejamību u.c.

 
Nav gaidāmo pasākumu