KONCERTZĀLES “LIELAIS DZINTARS” 5 GADU JUBILEJAS KONCERTS

Koncertzāles “Lielais dzintars” piecu gadu jubilejas programmā ar simfonisku vērienu gaismā tiks celtas Liepājas klasiskās mūzikas vēstures epizodes, izceltas spilgtākās personības un pasaules zvaigznes.

Jubilejas koncertā tiks godināti pilsētai nozīmīgākie pagājušo gadsimtu mūzikas meistari — diriģents Arvīds Jansons un operdziedātāja Iraīda Jansone, Liepājas operas solists Mariss Vētra, komponists Alfrēds Kalniņš, ilggadējais orķestra mākslinieciskais vadītājs Imants Resnis un citas spožākās personības.

Vēsturiski skanisku ieskatu Liepājas bagātajā muzikālajā vēsturē klausītāji varēs baudīt un retrospektīvā ceļojumā doties kopā ar pianisti Agnesi Egliņu, soprānu Margaritu Vilsoni un tenoru Artjomu Safronovu.

Liepājnieki vienmēr lepojušies ar pasaules vērienu — jau pirms 100 gadiem Liepājas operā tika uzvestas Verdi, Rosīni, Bizē un Čaikovska operas, bet Liepājas Filharmonija savā pirmajā koncertprogrammā atskaņoja Bēthovenu un Vāgneru. Arī šodienas koncerta otrajā daļā neiztikt bez romantiskās mūzikas virsotnes — Pētera Čaikovska Vijolkoncerta, ko izpildīs Zviedrijā dzimušais, 19 gadus vecais vijolnieks, atskaņotājmākslas ģēnijs un Deutsche Grammophon mākslinieks Daniels Lozakovičs.

Daniels no vijolspēles brīnumbērna izvērties par apjūsmotu jaunekli un uzstājas ar pasaules labākajiem orķestriem un izcilākajiem diriģentiem. Neilgi pēc 15. dzimšanas dienas viņš parakstīja līgumu ar slaveno skaņu ierakstu namu Deutsche Grammophon un kļuva par šī nama jaunāko mākslinieku. Daniela spēli salīdzina ar vecmeistaru sniegumu, kritiķi raksta par “perfektu meistarību”, “nesalīdzināmu talantu”, “kaislības un precizitātes apvienojumu”, un patiešām — Daniela Lozakoviča spēlē ir spēks, vēriens, smalkums un kvēle. 

Visa koncerta garumā uz skatuves būs koncertzālē rezidējošais Liepājas Simfoniskais orķestris, bez kura nav iedomājama koncertzāle “Lielais dzintars” un mūzikas aprite Liepājā. Pie diriģenta pults — LSO galvenais diriģents Gintars Rinkevičs.

Piedalās:

Daniels LOZAKOVIČS | Daniel LOZAKOVICH — vijole

Margarita VILSONE — soprāns

Artjoms SAFRONOVS — tenors

Agnese EGLIŅA — klavieres

LIEPĀJAS SIMFONISKAIS ORĶESTRIS

Diriģents Gintars RINKEVIČS | Gintaras RINKEVIČIUS

Koncertu vada Orests SILABRIEDIS

 

Koncertprogramma tiks atskaņota divas reizes, un apmeklētāji aicināti izvēlēties vienu no diviem norises laikiem — piektdien, 30. oktobrī pulksten 19.00 vai sestdien, 31. oktobrī pulksten 17.00.

Koncerts divās daļās, norises ilgums: aptuveni 2 stundas, 20 minūtes

Biļešu cenas: no 7 līdz 30 eiro. Pasākumam tuvojoties, biļešu cena var tikt mainīta.

Ievērojot visus drošības pasākumus, uz koncertu Lielajā zālē aicināti 300 klausītāji (skaits var mainīties atkarībā no valstī noteiktajiem ierobežojumiem). 

Pasākums paredzēts pieaugušo auditorijai. Uz pasākumiem, kas paredzēti pieaugušo auditorijai, bērni līdz 5 gadu vecumam var netikt ielaisti.

 

Norises vieta: Lielā zāle

Atbalsta: Liepājas pašvaldība un Valsts kultūrkapitāla fonds

Organizē: Lielais dzintars sadarbībā ar Liepājas Simfonisko orķestri

 

Atlaides:

  • Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem – 25%
  • Personām ar I un II grupas invaliditāti, kā arī viņu pavadoņiem – 50%
  • Ģimenes biļetes 1 vai 2 pieaugušie + 2 bērni (vai vairāk) – 25%

NB. Apmeklējot koncertu,  apmeklētājam ir jāuzrāda atlaidi apliecinošs dokuments.

Grupu biļetes:

  • 10-30 personas – 20%
  • 30 un vairāk personas -25%

Aicinām koncerta apmeklētājus izvērtēt savu veselības stāvokli un neapmeklēt to, ja Jums ir elpceļu infekcijas slimības simptomi (drudzis, klepus, elpas trūkums), kā arī ja Jums ir noteikts pienākums ievērot pašizolāciju, mājas karantīnu vai stingras izolācijas nosacījumus. Koncertzāles Lielā zāle apmeklētājiem būs atvērta 30 minūtes pirms koncerta sākuma.

Apmeklējot šo pasākumu, Jūs apliecināt, ka

- ievērosiet visus Covid-19 izplatības ierobežošanai ieviestos drošības pasākumus, informācija par kuriem būs pieejama arī koncerta norises vietā;

- respektēsiet koncerta organizatoru norādījumus norises vietā - par apmeklētāju plūsmas organizāciju, par higiēnas prasību ievērošanu, dezinfekcijas līdzekļu pieejamību u.c.

 

 
Nav gaidāmo pasākumu