INIŠMORAS LEITNANTS/VDT izrāde pilsētvidē

Mārtins Makdona

INIŠMORAS LEITNANTS
Ļoti melna, iespējams, komēdija 1 daļā

IZRĀDE PILSĒTVIDĒ - Plostnieku ielā 12, Valmierā

 

Režisors – Mārtiņš Eihe

Scenogrāfe – Pamela Butāne

Kostīmu māksliniece – Ieva Veita-Breidaka

Gaismu mākslinieks – Gatis Priednieks-Melnacis

Tulkojums – Laila Burāne

Kustību konsultants – Aigars Apinis

Muzikālais noformējums – Mārtiņš Meiers

 

Lomās: Aigars Apinis, Januss Johansons, Mārtiņš Liepa vai Ģirts Rāviņš, Meinards Liepiņš, Mārtiņš Meiers, Klinta Reinholde, Uldis Sniķers

 

Pirmizrāde: 2020. gada 9. oktobris

 

Kas var būt stiprāks par īsta īru rīkļuravēja mīlestību pret savu dzimteni, tēvu, māti un ģimeni? Stiprāks par pienākuma un taisnīguma apziņu? Tā ir mīlestība pret savu kaķi. Neviens, kas būs darījis pāri Tomasiņam, nepaliks vesels pēc tam, kad par to būs dabūjis zināt Īru Nacionālās atbrīvošanas armijas leitnants Padriks. Gandrīz neviens.

“Inišmoras leitnants” ir skarbu joku, pārpratumu un negaidītu pavērsienu caurvīta īru izcelsmes angļu dramaturga Mārtina Makdonas 2001. gadā sarakstīta melnā komēdija. Godalgotā luga iestudēta daudzviet pasaulē, tostarp arī Brodvejā. Viens no mūsdienu provokatīvākajiem dramaturgiem par savu darbu saka: “Es izvēlos robežu starp komēdiju un nežēlību, jo viena izgaismo otru. Mēs visi reizēm kļūstam nežēlīgi, vai ne? Un tāda ir drāma kopš grieķiem.”

Valmieras teātra skatītājiem dramaturgs Mārtins Makdona pazīstams no 2005. gadā iestudētās melnās komēdijas “Spilvencilvēks”.

Izrādē tiek lietota necenzēta leksika, ir iekļautas vardarbīgas ainas.

Izrādi iesakām skatītājiem no 16 gadu vecuma.

 
Nav gaidāmo pasākumu