GRAŅONKA - Rīgas Krievu teātra viesizrāde

Graņonka
Traģikomiskas situācijas
Daudzšķautņains stāsts par alkohola lomu cilvēka dzīvē. Etīžu virkne, kas ir gan smieklīgas, gan skumjas, ar monologiem, dialogiem un muzikāliem numuriem.
Ilgums - 1 stunda 20 minūtes
Režisors Elmārs Seņkovs
Scenogrāfs Reinis Dzudzilo
Kostīmu mākslinieks Krista Dzudzilo
Dramaturģijas konsultants Jānis Balodis
Izrādē piedalās:
Jekaterina Frolova, Veronika Plotņikova, Dana Bjorka, Aleksandrs Maļikovs, Aleksejs Korgins, Vadims Grosmans

„Skatītājiem paveras daudzveidīgi stāsti par alkohola iespaidu cilvēka dzīvē. Pieci aktieri, kas izspēlē šos stāstus, ir to līdzautori, jo iedvesmu smēlušies no pašu un paziņu piedzīvotā. Jaunie aktieri darbojas tīrā, funkcionālā telpā. Skatītāju auditorijas vidū atrodas zaļi galdi, kas tiek izmantoti kā spēles laukums. Šo „zaļā pūķa” metaforu un citas metaforas ir radījis jaunais, talantīgais scenogrāfs un gaismu mākslinieks Reinis Dzudzilo.”
/ Krūklis G. “Vai iedzeram?” /
„Šķiet, ka jauno režisoru iedvesmojuši slavenā Alvja Hermaņa dokumentālā teātra panākumi. Savai debijai krievu teātrī Seņkovs izvēlējies aktuālo tēmu „cilvēks un alkohols”. „Alkohola būtību,” saka Elmārs, „nav iespējams parādīt kā kaut ko patstāvīgu, abstraktu. Tā izpaužas cilvēcisko attiecību vidē – caur izvēles brīvību.”’
/ Morozova N. “Krievu drāmā – izrāde par alkohola tēmu”, Telegraf /
„Šīs izrādes, kas tiek uzvesta Rīgas Krievu teātra mazajā zālē, iespaidīgākais atribūts ir tās nosaukums. Efektīgs, pievilinošs, daudzsološs. Tas sola skatītājam tikšanos ar ko patiesi oriģinālu. Izrāde nav tapusi pēc kādas lugas motīviem. Tā sastāv no nelielām etīdēm, kuru sižetus mēģinājumu procesā izdomājuši paši aktieri. Tas kopumā nav jaunums mūsdienu teātrī, taču konkrēti Rīgas Krievu teātra gadījumā tas ir eksperiments.”
/ Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris /

 
Nav gaidāmo pasākumu