Klubs Paradise

Četras jaunas sievietes satiekas kopīgi izveidotajā brančotavā “Paradīze”, kas no sapņa par ģimenes biznesu pārvērtusies par maksātnespējas procesa pieteikuma murgu. Risinot problēmas ar nodokļu parādiem, atklājas, ka arī viņu vecākiem 90.gados nav bijis biznesa ķēriena. Šis būs stāsts par cilvēkiem, kuri uzdrošinās piepildīt savus sapņus, bet – vai mērķu labad visi līdzekļi ir attaisnojami?

Izrādes “Klubs Paradise” galvenais iedvesmas avots ir patiesi notikumi, kas norisinājušies Rīgā pēdējo trīsdesmit gadu laikā. Radošā komanda,veidojot izrādi, izmantojusi dokumentālus stāstus, kuri iegūti intervējot gan leģendām apvītos 90.gadu uzņēmējus, gan bijušos policijas darbiniekus, kā arī vairākas sievietes, kuras dalījās stāstos par savām attiecībām šajā laika posmā.

Dramaturģe Justīne Kļava atzīst, ka “izrāde būtībā ir pētījums par ģimenes kā institūcijas dubulto morāli ekonomiski sarežģītos apstākļos. Mēs pētām kā dažādu paaudžu sievietes veicina sev līdzās esošo vīriešu visatļautības un varenības vai gluži otrādi – bezspēcības izjūtu apstākļos, kuros vīrietis neatkarīgi no savas būtības un sajūtām ir spiests rīkoties atbilstoši priekšstatiem par “īstu veci””.

 

Radošā komanda:

Dramaturģe: Justīne Kļava

Režisore: Paula Pļavniece

Māksliniece: Kate Krolle

Skaņu mākslinieks: Jēkabs Nīmanis

Gaismu māksliniece: Jūlija Bondarenko

Spēlē: Samira Adgezalova, Anastasija Rekuta Džordževiča,  Liena Šmukste, Elīna Vaska

 
Nav gaidāmo pasākumu