MIŠA MAISKIS un Maskavas virtuozi

Iegādājoties biļetes 125 eiro vērtībā, Jums ir ekskluzīva iespēja apmeklēt koncerta VIP zonu, kā arī pirms koncerta un pārtraukuma laikā rīkoto furšetu.

Miša Maiskis. «Maestro Jubileja»

Viens no slavenākajiem Latvijā dzimušajiem cilvēkiem Miša Maiskis šogad nosvinēja savu 70. jubileju. Izcilais mūziķis beidzis Maskavas konservatoriju un tiek uzskatīts par pasaulē vienīgo čellistu, kurš izglītojies gan pie Mstislava Rostropoviča, gan pie Grigorija Pjatigorska. Rostropovičs aizrautīgi izteicās par savu audzēkni kā „...par vienu no izcilākajiem jaunās čellistu paaudzes talantiem. Poēzija un neparasta izsmalcinātība viņa spēlē apvienojās ar spēcīgu temperamentu un pirmšķirīgu tehniku.”

Kā ekskluzīvs „Deutsche Grammophon” mākslinieks viņš pēdējos 25 gados veicis vairāk nekā 30 ierakstus ar tādiem orķestriem kā Vīnes un Berlīnes filharmonijas orķestri, Parīzes orķestris, Ņujorkas kamerorķestris „Orpheus”, Eiropas kamerorķestris un daudzi citi.

Mākslinieka ieraksti saņēmuši kritiķu atzinību visā pasaulē un ieguvuši tādus prestižus apbalvojumus kā Japānas „Record Academy Prize” (piecas reizes), „Echo Deutscher Schallplattenpreis” (trīskārt), „Grand Prix du Disque” un „Diapason d’Or of the Year”, kā arī tie vairākkārt tikuši nominēti „Grammy” balvai.

Jūrmalā Miša Maiskis piedāvās savu programmu „Maestro jubileja” kopā ar Krievijas valsts kamerorķestri „Maskavas virtuozi”. Solisti - Miša Maiskis, Lilija Maiska un Saša Maiskis.

Programma tiks izpildīta bez diriģenta:

1.daļa

V. A. Mocarts. Divertisments Nr. 3, Fa mažorā, KV 138.
L. van Bēthovens. Trīskāršais koncerts, Do mažorā, opus 56.
Solisti - Miša Maiskis, Lilija Maiska un Saša Maiskis.

2.daļa

P. Čaikovskis. Trīs skaņdarbi no cikla „Gadalaiki” (aranžēti Alekseja Streļņikova kamerorķestrim).
P. Čaikovskis. Noktirne čellam ar orķestri.
Solists - Miša Maiskis
P. Čaikovskis. Variācija par tēmu rokoko La mažorā, opus 33.
Solists - Miša Maiskis

 

Lasīt aprakstu
Nav gaidāmo pasākumu