MAČO. Stand-up komēdija - vīrišķības tests divās daļās

 

„Pannas Teātris” skatītājiem piedāvā izrādi, stand-up komēdiju “MAČO”. Veicot vīriešu tipoloģijas pētījumus un aplūkojot sabiedrībā sastopamos vīriešu tipāžus, izrādē uzzīmēts mūsdienu latviešu mačo dramaturģes Aivas Birbeles acīm. Tas viss darīts, konsultējoties ar īstiem vīriešu sugas pārstāvjiem - aktieriem Aināru Ančevski, Ivaru Kļavinski un režisoru Juri Rijnieku.

Kā tas ir, būt īstam vecim un īstam vīrietim?

Šķiet, mūsdienās būt vīrietim ir krietni vienkāršāk nekā agrāk, bet no otras puses tas ir pilnīgi pretēji. Lielākajai daļai vīriešu vairs nenākas lauzt kaulus kūdras purvos vai mirt kara ierakumos tik bieži kā agrāk, taču mūsdienu vīrietiskums ir nopietni apdraudēts ar smalkiem parfimērijas produktiem, greznu pilsētas dzīvi un izsīkstošām iespējām izrādīt savu vīrišķo drošsirdību un veiklību. Vectēvu laikos uzvedības kodekss precīzi noteica, kas sagaidāms no stiprā dzimuma pārstāvja. Stingrs rokasspiediens bija cieņas izrādīšana, turpretim apskaut otru veci bija veids, kā labākajā gadījumā iegūt zilu aci vai kādu lauztu ribu. Mūsdienās pat profesionāli regbija spēlētāji apskaujas un raud, tāpēc, domājot, kāds ir īsts vīrietis šodien, autore Aiva Birbele ir skatījusi šo jautājumu caur sievietes priekštatiem.

Vai dzīve ir kļuvusi sievišķīga un vīrieši arī?

To var uzzināt, veicot vīrišķības testu. Lai dzirdētu no mīļotās sievietes izsaucienu - tu esi īsts vecis!-, vienkārši jāsavāc pietiekams punktu skaits. Tas ir vitāli svarīgi katram vīrietim - būt ļoti piesardzīgam, lai nekļūdītos, aizsargājot savus vīrišķos punktus un prasmes, lai nenoslīdētu līdz nekompetenta mīkšļa stāvoklim, kurš neprot orientēties pēc kartes vai izciest sitienu pa seju.

Pateicoties iepriekšējo pētījumu pieredzei izrādēs “Alu cilvēks” un “Tētis”, aktiera Aināra Ančevska un kolēģa Ivara Kļavinska atveidotais vīrišķibas tests palīdzēs skatītājām noteikt attiecību statusu, ļaujot savam iecerētajam savākt vīrīšķīgos punktus.

Izrādes režiors Juris Rijnieks un autore Aiva Birbele sadarbojušies iepriekšējās Pannas Teātra stand-up izrādēs “Tāda es esmu” un “Bruņota un Bīstama” ar aktrisi Zani Daudziņu galvenajā lomā. Nu abi ķērušies klāt vīrišķības analīzei. Mačo lomā iejutīsies aktieris Ainārs Ančevskis.

Esi īsts vecis, neļauj modernajai pasaulei ietekmēt un apdraudēt savu vīrietību, un pavisam drīz būsi tikpat vīrišķīgs kā noparkots traktors šaurajā lielveikalu autostāvvietā! Saņem sevi rokās un sākam!

Biļetes iegādājamas Biļešu Paradīzes kasēs un/vai izrāžu norises vietās.

Informācija :

www.pannasteatris.lv

www.draugiem.lv/panna 

www.facebook.com/PANNASTEATRIS

 

 

 
Nav gaidāmo pasākumu