ZieMASKAsvētki. Cosmos

Vai TU tici Ziemassvētku vecītim, Mežaveča rūķīšu bandai, Circenītim Ziemassvētkos un Dūdieviņam? Bet varbūt netici un viss?

Ziemassvētkus gaidot, koris MASKA diriģenta Jāņa Ozola vadībā klausītājiem sagatavojis īpaši kosmosīgu svētku programmu. Kora skaņās tiks izdziedātas leģendārās vokālās grupas “Cosmos” Ziemassvētku melodijas. Grupas 2005. gada albuma “Ticu Un Viss” skaistākos skaņdarbus, kā arī citas iemīļotas “Cosmos” aranžijas MASKA iedzīvinās kora skanējumā, vedot klausītājus gan apcerīgā skaņu ceļojumā, gan dāvājot devu laba humora.

ZieMASKAsvētki ir ikgadējs Mārupes novada jauktā kora MASKA lolots Ziemassvētku koncerts. Jau tradicionāli MASKA piemeklē īpašu repertuāru, ko dāvināt saviem klausītājiem sezonas sirsnīgakajā koncertā, un arī šis gads nav izņēmums. Par repertuāra izvēli 2023. gada ZieMASKAsvētkiem diriģents Jānis Ozols saka šādi:

“Apcerot repertuāru ZieMASKAsvētku koncertam, prātā ienāca doma, ka grupai “Cosmos” savulaik bija daudz skaistu populāru melodiju aranžiju, kuras pēc grupas aiziešanas no lielās skatuves neviens vairs neatskaņo. Ir pagājis krietns laiks kopš tās pēdējo reizi dzirdētas “dzīvajā” izpildījumā, un MASKA neapšaubāmi ir tas kolektīvs, kuram pienākas gods “Cosmos” repertuāru ietērpt kora skaņās. Arī man pašam tā būs pastaiga skaistās atmiņās no saviem “Cosmos” laikiem.”

Mārupes novada jauktais koris MASKA ieņem nozīmīgu lomu latviešu kormūzikas tradīciju attīstīšanā un popularizēšanā. Koris dibināts 2000. gadā, tā veidotājs, diriģents un mākslinieciskais vadītājs ir Jānis Ozols. 

MASKAS unikalitāte rodama spējā izpildīt dažādu žanru mūziku – no kormūzikas klasikas līdz pasaulē populāras popmūzikas aranžijām. Kora sniegums augstu novērtēts nozīmīgos kormūzikas konkursos un festivālos Japānā, Austrālijā, Itālijā, Spānijā un citur. 2023. gada oktobrī koris plūcis uzvaras laurus starptautiskā kormūzikas festivālā City of Derry International Choir Festival Ziemeļīrijā, sīvā cīņā pārspējot augsta līmeņa Eiropas korus.

 

 
Nav gaidāmo pasākumu