SIEVIEŠU DIENAS IESKAŅAS KONCERTS / Deniss Pashkevich Tuomo Uusitalo (Somija)

Deniss Pashkevich ir viens no Baltijas vadošajiem džeza mūziķiem - saksofonists, flautists, komponists, producents un skolotājs mūsdienu improvizācijas un džeza mūzikā, savos mūzikas pamatos izglītots gan akadēmiskās, gan mūsdienu ritmiskās mūzikas virzienos. Daudz iedvesmojies un smēlies idejas leģendārā saksofonista un komponista Džona Koltreina daiļradē Deniss Pashkevich ir viens no retajiem Baltijas reģiona māksliniekiem, kurš iekļauts Eiropas Džeza ģimenes kokā, kur minēts kā sava, unikāla stila pamatlicējs Latvijā.  

Savas līdzšinējās karjeras laikā viņš guvis jau nozīmīgu starptautisku atzinību, kļūstot par piecu saksofonzīmolu oficiālo mākslinieku un šobrīd pārstāvot četrus no tiem: "Marca Reeds" (Francija) un "Riga Winds Limited" (Lielbritānija/Latvija), "Kay Siebold Mouthpieces" (Vācija), "TT Mouthpieces" (Itālija). Deniss piedalījies vairāk nekā 50 albumu ierakstos. Albums "Variations", kas ierakstīts kopā ar leģendāriem mūziķiem - Vyacheslav Ganelin un Arkady Gotesman, saņēmis 4 zvaigžu vērtējumu pasaules slavenājā džeza žurnālā "Downbeat". Jaunākais albums "Asta In Madrid" veikts kopā ar dāņu mūziķiem un izdots vinila formātā Riga Room Records izdevniecībā. 

http://www.denisspashkevich.com

  1. martā Deniss Paskevich uzstāsies kopā ar izcilu somu džeza mūziķi Tuomo Uusitalo. Tuomo ir godalgots pianists, komponists un pedagogs, kurš atzinību un atpazīstams guvis uz Ņujorkas džeza skatuves gan kā solo mākslinieks, gan dažādu džeza grupu sastāvā. Tuomo Uusitalo dzimis Tamperē, Somijā. Pusaudžu gados spēlējis dažāda žanra mūziku – no klasiskas līdz rokam. Studējis mūziku Mūzikas un skatuves mākslas universitātē Austrijā. Studiju laikā koncertējis daudzviet Eiropā kopā ar tādām džeza leģendām, kā Bob Brookmeyer, Billy Hart, Curtis Fuller, Jimmy Cobb un Jim Rotondi un citiem. Pēc izcili absolvētās Mūzikas un skatuves mākslas universitātes Tuomo Uusitalo pārcēlies dzīvot uz ASV, kur regulāri muzicē Ņujorkā. 

http://www.tuomouusitalo.com

Deniss Pashkevich video linki: 

https://youtu.be/EcRZ2IEpurI
https://youtu.be/jcwmG3wsDas
https://youtu.be/0rBWFQIF2Xg

Tuomo Uusitalo video linki: 

https://youtu.be/Y4Ts_G6bbLY

https://youtu.be/o4hSTO8axQg

Koncerts notiks Mazmežotnes muižas pasākumu stallī - divās daļās, ar starpbrīdi.

Ieeja no plkst.17:30.

Pirms koncerta varēsiet izstaigāties pa plašo un izgaismoto muižas teritoriju, baudot ziemas vakara  gaismiņu romantiku.

Pasākumu stallī darbosies bufete, kur varēsiet iegādāties gan uzkodiņas, gan dzērienus.

Muižas restorānā varēsiet pirms/pēc koncerta rezervēt galdiņus un  pusdienot/vakariņot omulīgā vakara gaisotnē.

Jau laikus padomājot par burvīgas sestdienas pavadīšanu un nesteidzīga svētdienas rīta sagaidīšanu, muižas viesnīca piedāvā rezervēt mājīgas muižas senajā atmosfērā iekārtotas istabiņas.

Mēs jūs gaidīsim!

Uz tikšanos!

P.S. Ar koncerta biļetes iegādāšanos un savu klātbūtni koncerta laikā - neiebilstat, ka pasākuma laikā uzņemtais foto un video būs izmantots publicitātes nolūkiem.

 

 
Nav gaidāmo pasākumu