SIEVIETE KĀ KONFEKTE-brieduma komēdija stand-up stilā

Pannas Teātra un autores Aivas Birbeles izrāde – brieduma komēdija “Sieviete kā konfekte”  ir likumsakarīgs turpinājums izrādei “Tāda es esmu”, kas kopā ar aktrisi Zani Daudziņu un režisoru Juri Rijnieku dzīvo uz Latvijas skatuvēm jau 10 gadus un apstiprina to, ko par sevi jāsaka katrai Latvijas sievietei: tāda es esmu – sieviete kā konfekte!
            Ko darīt, ja cienījamā vecumā esat nonākusi ne visai cienīgā situācijā? Ko darīt, ja gribas šokolādi, bet viss, ko dzīve piedāvā, ir izlauzt zobus pret ledenēm?
Pannas Teātra jaunā izrāde “Sieviete kā konfekte” ir stāsts par sievieti, kura prot izgludināt saburzīto konfekšu papīrīti un padarīt sevi par gardumu, kuram nekad nebeidzas derīguma termiņš.
            Tas bija ne tik sen, kad mūsu padomju sievietes, lai kur vadītu savas darba gaitas – skolās, slimnīcās vai aiz veikalu letēm –, savos 55 gados bija pelnījušas apsiet lakatiņus un apsēsties ar Daiļradē ražotajām segām pārklātajos klubkrēslos, lai adītu zeķes un dotu viedus padomus jaunajiem, kuriem vēl tik daudz dzīvē jāpaveic.
            Šodien sievietei 58 gadu vecumā saņemts maģistra diploms biznesa vadībā. Bērni viņai sagādājuši jauno MacBook Pro, lai viņai ērtāk veikt nepieciešamos darbus kafejnīcas vadībā. Nav laika apstāties, saka mūsdienu sieviete un iekāpj savā BMW markas automašīnā, aiztraucot pilsētas rosīgajās ielās, lai palielinātu apgrozījumu un sasniegtu uzstādītos augstos mērķus.
            Tikai 50 gadi šķir šos notikumus. Tas ir daudz vai maz? Esam šķērsojuši gadsimtu robežas, nosvinējuši valsts simtgadi, un daudzas sievietes, kārtējo dzīves desmitgadi nosvinot, atskatās uz noieto ceļu un jautā: kas tālāk?
Kas tālāk, ja tev ir 30, 40, 50 un vairāk? Vai ir kas tālāk?
            Ir!
Visi esam redzējuši apsveikuma kartītes, kur pie puķēm blakus tie cipari – 30, 40, 50 un vairāk. Mēs vēl nezinām, kā ir saņemt kartīti ar savu vārdu un 100, bet mēs varam pastāstīt par sievieti, kura nesen saņēmusi kartīti ar 50.
            Sieviete joprojām ir labākais, kas Latvijā ir! To  izrādē atgādinās aktrise Zane Daudziņa, režisors Juris Rijnieks, dramaturģe Aiva Birbele, scenogrāfs Ivars Noviks, kostīmu māksliniece Una Bērziņa un izrāžu apvienības „Panna” komanda.


Informācija:
www.pannasteatris.lv ;

www.facebook.com/PANNASTEATRIS

Kontakti saziņai:

Karīna Gribuste (projektu vadītāja) tel. 26864754, e-pasts: [email protected]

 

 
Nav gaidāmo pasākumu