28. Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls. ARLEKĪNS

Jau 28. reizi Liepājā uzmirdzēs Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls, dāvājot neaizmirstamus klasiskās, džeza, modernās un vokālās mūzikas mirkļus izcilu mūziķu interpretācijā. Spožie diriģenti Gintars Rinkevičs, Jurģis Cābulis un Atvars Lakstīgala, Liepājas Simfoniskais orķestris un Latvijas Radio bigbends, dziedātājas Maija Kovaļevska un Maria Mendeša, virtuozi Mišaels Pipokiņa un Karels Dohnals, pianisti Armands Ābols un Vilems Lačumija, Ērika Ešenvalda Saksofonkoncerta pasaules pirmatskaņojums ar Oskara Petrauska solo, Rīgas kamerkora AVE SOL vīri un Orests Silabriedis piecos koncertos “Lielā dzintara” Lielajā zālē un Dzintara Jurgelaiša kamerzālē. Atbalsta: Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Valsts kultūrkapitāla fonds un Liepājas pilsēta.

Izdompilnā modernista Karlheinca Štokhauzena unikālais “Arlekīns” sacerēts pirms 45 gadiem vienam pašam klarnetistam, kuram jāspēlē klarnete, jādejo un jāiejūtas mīma ādā.

To izcili dara čehu klarnetists Karels Dohnals – viņš aizraujoši rāda mums commedia dell’arte klasisko tēlu Arlekīnu, kurš ir dzīvespriecīgs, komisks, pie vajadzības pakalpīgs, palaikam drusku manierīgs. Tērpts tradicionālajā Arlekīna ģērbā, ko rotā krāsaini rombi, Dohnals pūš klarneti, dej, lokās, staipās, lakstojas ar dāmām publikā, pozē iedomātam fotogrāfam un pārliecina mūs, ka nekas nav neiespējams. “Štokhauzena “Arlekīns” Karela Dohnala sniegumā – tās bija satriecošākās 45 minūtes, ko jebkad esmu piedzīvojis,” Skotijas laikrakstā The Herald saka Kīts Brūss.

Karels Dohnals ir Prāgas Valsts operas orķestra, Trio Amadeus un Prāgas PhilHarmonia Octet dalībnieks, Ostravas Universitātes profesors un visā pasaulē pieprasīts, sirsnīgi gaidīts meistarklašu vadītājs. Dohnala īpašā uzmanības lokā ir laikmetīgā mūzika, un Štokhauzena skaniski dejiskais šedevrs ir kā radīts izcilā mūziķa mākslinieciskajām spējām un lieliskajai humora izjūtai.

Pirms Štokhauzena “Arlekīna” klausītājiem tiks daži vārdi par spēles iedabu un klasisko commedia dell’arte.

 

Karels DOHNALS / klarnete (Čehija)

 

 Programmā:

Karlheincs ŠTOKHAUZENS -  „Arlekīns” klarnetei solo

--

Cita informācija:

Atlaides:

  • Skolēniem, studentiem, invalīdiem, pensionāriem – 2,-EUR
  • Goda Ģimenes kartes īpašniekiem - 50%

NB.  Apmeklējot koncertu, jāuzrāda atlaidi apliecinošs dokuments.


Uz pasākumiem, kas paredzēti pieaugušo auditorijai, bērni līdz 7 gadu vecumam netiek ielaisti.

Apmeklētājiem ratiņkrēslos , iepriekš piesakoties, piedāvājam īpašas vietas parterā (Ieejas biļetes). Īpašās biļetes iespējams rezervēt un iegādāties tikai Biļešu Paradīzes kasēs un  koncertzāles “Lielais dzintars” Informācijas centrā pa tālruni +371 63424555, vai e-pastu [email protected]. Citiem apmeklētājiem lūdzam iegādāties sēdvietas nevis ieejas biļetes!

Uz koncertu varat ierasties jau stundu pirms pasākuma sākuma. 

Biļetes uz mūsu rīkotajiem koncertiem jāiegādājas katram pasākuma apmeklētājam.

Lūdzam koncertzālē ierasties savlaicīgi - pēc 3. zvana ieeja zālē tiek pārtraukta. 
Koncertzāles apmeklētājiem ir pienākums pirms ieiešanas zālē izslēgt mobilos telefonus, atskaņotājus, pulksteņu vai citu elektronisko ierīču skaņas signālus. 

Apmeklētajiem ir aizliegts lietot un izmantot fotoaparātus, kino un video kameras, kā arī skaņu ieraksta aparatūru  pasākuma laikā. Fotografēšana, filmēšana un audio ieraksta veikšana ir pieļaujama tikai profesionāliem mērķiem, iepriekš to saskaņojot ar Liepājas Simfonisko orķestri.

Pasākuma laikā var tikt veikta Liepājas Simfoniskā orķestra rīkota filmēšana un/vai fotografēšana. Iegādājoties biļeti uz pasākumu, apmeklētājs piekrīt, ka var tikt fotografēts un/vai filmēts, ka viņa attēls var tikt izmantots filmās, fotogrāfijās, audiovizuālajos ierakstos un reklāmas materiālos. Visas tiesības uz šādiem materiāliem un to izmantošanu pieder Liepājas Simfoniskajam orķestrim, kurš var tos izmantot pēc saviem ieskatiem jebkuros plašsaziņas līdzekļos reklāmas nolūkos vai citam mērķim, tai skaitā komerciālos nolūkos, (piemēram, DVD izdošanā), bez jebkādas atlīdzības vai kompensācijas par iepriekš minēto apmeklētājam.

 

www.liepajassimfoniskais.lv

 
Nav gaidāmo pasākumu