Ziemas mūzikas vakars Mazmežotnes muižā Koncerts ZIEMA

Koncertprogramma

"Ziema"

 

Pirms vairāk kā desmit gadiem mūziķis un komponists Gints Sola ieskaņoja instrumentālu noskaņu albumu ar nosaukumu ZIEMA. Šī albuma iedvesmota veidojās nu jau vokāli instrumentālā programma ar tādu pašu nosaukumu ZIEMA, kuru caurvij Kristīnes Kalniņas un Marta Kristiāna Kalniņa dziedātās melodijas. Kā zināms, Latvijā ziemas periods ir gana ilgs. Tas sevī ietver prieku par pirmo sniegu, brāzmainos ziemeļu vējus, vizuļojošos sarmas laukus, pārdomu un miera pilno Adventi, svētku smaržu un sveču gaismas siltumu, arī stindzinošo salu, kā arī pelēko slapdraņķi, un starp to visu ilgas pēc gaismas.

Kristīne: “Programmā izdziedāsim mūsu ziemas stāstu, kas sevī ietver latviešu komponistu skaņdarbus un tautas dziesmas, arī pasaulē zināmas melodijas, kas sakņojušās vācu, basku, īru un citās kultūrās. Izmantojot plašo instrumentāriju, katru skaņdarbu veidosim kā skanošu gleznu, ļaujot klausītājiem piedzīvot katram savu ziemas stāstu.”

Kristīne Kalniņa- balss, vijole

Marts Kristiāns Kalniņš- balss, oboja, harmonium

Edgars Kārklis - balss, stabules, dūdas, akordeons

Ilze Grunte - ģitāras, arfa

Gints Sola - ģitāras

Ierašanās no pl. 17:30.  Koncerta sākums pl.19:00.

Koncerts divās daļās, ar starpbrīdi.

 

Bufetē būs iespējams iegādāties dzērienus un uzkodas.    

Pirms/pēc koncerta iespējams doties pastaigā pa muižas plašo  un izgaismoto teritoriju, kā arī rezervēt galdiņu un pusdienot/vakariņot  mīlīgajā muižas restorānā.    

 Muižas viesnīca piedāvā  nakšņošanu mājīgās muižas  istabiņās.

  Ar biļetes iegādāšanos un/vai savu klātbūtni šajā pasākumā skatītāji apliecina, ka ir informēti par to, ka pasākumā notiek fotogrāfēšana un filmēšana, un skatītājiem pret to nav iebildumu,  kā arī nav iebildumu pret skatītāju attēla publiskošanu un izmantošanu publicitātes vajadzībām.

 

 
Nav gaidāmo pasākumu