XVI starptautiskais bardu un folkmūzikas festivāls BARDU RUDENS 2019

XVI starptautiskais bardu un folkmūzikas festivāls „Bardu rudens” oktobrī Rīgā pulcēs dziesminiekus, akustiskās autormūzikas izpildītājus no Latvijas, Francijas, Igaunijas, Lietuvas un ASV.

Noslēguma koncertā 17. oktobrī 19.00 koncertzālē “Ave Sol” uzstāsies pazīstami latviešu dziesminieki un spilgti ārvalstu viesi.
Koncertā piedalīsies IEVA AKURATERE, kura pazīstama kā rokgrupas “Pērkons” soliste, bet ir arī spilgta dziesminiece un viena no pirmajiem Austrasbērniem, kura, savulaik būdama Liepājas teātra aktrise, sāka dziedāt un uzstāties kopā ar dziesminieku kustības pamatlicēju Austru Pumpuri viņas pirmajos koncertos.
Starp Latvijas pārstāvjiem būs arī jaunā mūziķe KATRĪNA DIMANTA, kas radoši veidojusies, augot septiņu bērnu ģimenē, kur vienmēr tika dziedāts. Viņa apguvusi gan čella, gan tradicionālās dziedāšanas prasmi un sākusi apgūt dažādu tautas instrumentu spēli. Viņa ceļo, lai dažādās pasaules valstīs spēlētu mūziku un vēstītu par Latviju, mūsu tradīcijām.

Koncertā uzstāsies arī spilgtais dziesminieks ULDIS KĀKULIS, kuru raksturo spēcīga balss ar plašu diapazonu un suģestējošs izpildījums ģitāras pavadījumā. Uldis darbojas ne tikai folkmūzikā, bet izpilda arī roku un ir dziesmu autors.

Dzirdēsim arī INGU KARPIČU, kura savā oriģinālmūzikā unikālā veidā savieno latvju dainas un mantras. Viņa spēlē klavieres un indiešu fizharmoniju. Inga aktīvi nodarbojas ar mūziku jau kopš 2013. gada, debijas albums “Dvēseles dziesma” klajā nāca 2014. gadā, bet albums “Zelta trepes” tika izdots pērn. Inga sadarbojusies ar dažādiem tautas un etnomūzikas projektiem.

Koncerta ārvalstu viesu vidū ir amerikāņu dziesminieks KEVINS ČĒRČS (Kevin Church) no Čārlstonas Dienvidkarolīnā. Kevins sniedz vairāk kā 200 koncertu gadā un viņš pārstāv tā saucamo "Americana" žanru, kurā savijušies ASV raksturīgās kantrī, folka, blūza un rokenrola mūzikas elementi.

Koncertā piedalīsies arī spilgtā franču dziesminiece un akordeoniste JOANNA SERESA (Yoanna Ceresa) kopā ar sitaminstrumentālistu MATJĒ GUSTU (Mathieu Goust). Joanna nebaidās eksperimentēt un savā mūzikā bieži runā par sieviešu tiesībām - šoruden viņa izdevusi savu sesto studijas albumu „Otrais dzimums“ („2nd Sex“).

Igauniju pārstāvēs mūziķis SILVERS SEPS (Silver Sepp), kurš ne tikai dzied, bet arī spēlē paša konstruētus instrumentus, kuru radīšanā viņš izmanto dažnedažādus krāmus.

Atkārtoti Latvijā viesosies viens no pazīstamākajiem lietuviešu dziesminiekiem POVILS GIRDENIS (Povilas Girdenis).
Koncertu vadīs aktieris un dziesminieks JURIS HIRŠS

Starptautisko bardu un folkmūzikas festivālu „Bardu rudens” organizē Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas kultūras un atpūtas centrs “Imanta” un tas notiek sadarbībā ar Starptautiskā dziesmotās poēzijas festivālu "Tai - aš" (Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis "Tai - aš"), kuru rīko Lietuvas kultūras centrs "Vilņas skolotāju nams" (Vilniaus mokytojų namai).

Festivālu atbalsta Rīgas dome un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

 
Nav gaidāmo pasākumu