Jūrmala Jazz. LINDA OH

Piedalās:

Lindas Oh kvartets:

Linda Meja Hana Oh (Linda May Han Oh) - kontrabass

Vils Vinsons (Will Vinson) - saksofons

Romain Pilon - ģitāra

Ēriks Dūbs (Eric Doob) - bungas

 

Linda ir aktīva kontrabasa, basģitāras spēlētāja un komponiste, kura sacer mūziku dažādiem ansambļiem un īsfilmām.

Linda ir uzstājusies kopā ar tādiem mūziķiem kā Džo Lovano (Joe Lovano), Stīvu Vilsonu (Steve Wilson), Vijaju Aijeru (Vijay Iyer), Deivu Duglasu (Dave Douglas), Keniju Baronu (Kenny Barron), Geriju Alenu (Geri Allen), Fabiānu Almazanu (Fabian Almazan) un Teriju Leinu Karingtonu (Terri Lyne Carrington). Tagad viņa spēlē kontrabasu kopā ar ģitāristu Petu Meteniju (Pat Metheny).

Viņa bija Džeimsa Morisona (James Morrison) stipendijas fināliste 2003. gadā un Starptautiskās Džeza skolu asociācijas (IAJE) konkursa Sister in Jazz uzvarētāja 2004. gadā, kā arī saņēma ASCAP Young Jazz Composer balvu 2008. gadā. Viņa arī saņēma atzinību 2009. gada Teloniusa Monka kontrabasu (Thelonious Monk Bass) konkursā, bet 2010. gadā – Bell Award kā Gada jaunā māksliniece Austrālijā. 2010. gadā viņa tika nominēta Džeza žurnālistu balvai (Jazz Journalist’s Awards) par gada debiju, kā arī saņēma kritiķu balvu Downbeat Critic’s Poll kā akustiskā kontrabasa uzlecošā zvaigzne Nr. 1. Tajā pašā gadā viņa ieguva 2. vietu konkursā BASS2010 Berlīnē.

Dzimusi Malaizijā, uzaugusi Pērtā (Perth), Austrālijas rietumos, Linda jau mazotnē sāka spēlēt klavieres un fagotu, savukārt piecpadsmit gadu vecumā aizrāvās ar elektrisko kontrabasu, spēlējot gan džezu, gan Red Hot Chili Peppers kompozīcijas vairākās vidusskolas grupās. Linda studēja Rietumaustrālijas Skatuves mākslas akadēmijā (WAAPA), kuru absolvēja ar augstākā līmeņa izcilību.

2008. gadā Linda ieguva maģistra grādu Manhetenas (Manhattan) Mūzikas skolā, mācoties kopā ar Džeju Andersonu (Jay Anderson), Džonu Railiju (John Riley), Filu Markovicu (Phil Markowitz), Deivu Lībmanu (Dave Liebman) un Rodniju Džonsu (Rodney Jones). Pašlaik viņa tur strādā par skolotāju koledžas sagatavošanas kursos, kā arī uzstājas dažādās džeza videokonferenču meistarklasēs ASV vidusskolām. Kā aktīva skolotāja viņa arī piedalās lekciju sēriju veidošanā nākamajai iPad un iPhone lietotnei BassGuru.

2009. gadā viņas izdotais trio debijas albums “Entry” ar Obedu Kalvairu (Obed Calvaire) un Ambrozu Akinmusiru (Ambrose Akinmusire) žurnālā Artforum tika minēts kā viens no amerikāņu džeza mūziķa Vijaja Aijera izvēlētajiem 2009. gada Top 10 albumiem.

 
Nav gaidāmo pasākumu