ZELTA MASKA 2019 / VĪRI UN SIEVAS - A.Čehova Maskavas Dailes Teātris

Režisors: Konstantīns Bogomolovs.

Lomās: Igors Gordins, Darja Moroza, Igors Verņiks, Jana Dibuī, Aleksandra Rebenoka, Sergejs Čonišvili, Svetlana Kolpakova, Marija Karpova, Sofija Raizmana, Sofija Ernsta, Artjoms Sokolovs, Kirils Trubeckis. 

Slavenās Vudija Allena filmas «Vīri un sievas» skatuves versija risināta drāmēdijas žanrā: stāstot par jebkuru pārmaiņu neiespējamību un bezjēdzīgumu, darbība nemitīgi pārplūst no komēdijas gultnes uz drāmu un atkal no drāmas komēdijā.

Konstantīns Bogomolovs: «Sižetiski izrāde atsperas no triviāla stāsta pamata: pāris, kuram pirmajā acu uzmetienā viss šķiet esam kārtībā, izlēmis šķirties. Viņu draugi sākumā reaģē uz šo jaunumu ar izbrīnu, taču apdomājušies saprot, ka brīnīties nav par ko – un arī pašu dzīvē sen jau iezagusies plaisa…» Režijas risinājums ir askētisks un elegants – neviena asprātīga replika, neviens žests vai skatiens nepaslīdēs publikas uzmanībai garām nepamanīts. Pusotra stunda baudas, ko sagādā brīnišķīgs teksts un noslīpēta katra aktiera spēle – gan atsevišķi, gan ansamblī.

Tiek nodrošināts sinhrons izrādes teksta tulkojums latviešu valodā.

 
Nav gaidāmo pasākumu