Liepājas Mākslas foruma atklāšana. Mortons Feldmans. Guļošais koncerts

2019. gada Liepājas Mākslas forumu atklāsim ar koncertzālē nebijušu piedzīvojumu -  slavenā amerikāņu minimālista Mortona Feldmana (Morton Feldman, 1926-1987) mūziku Liepājas koncertzāles Lielajā zālē klausīsimies atguļoties. Meditatīvais Feldmana darbs “Nesimetriskā simetrija” ir komponista atbilde mūsdienu dzīves steidzamībai un īpaši piemērots, lai to baudītu brīvā atmosfērā, tāpēc ierasto krēslu rindu vietā zālē būs izvietoti mājīgi paklāji, un klausītāji uz koncertu aicināti ņemt līdzi spilvenus un pledus.

Mortons Feldmans ir viena no spilgtākajām figūrām amerikāņu 60. gadu avangardā. Viņš ir izveidojis oriģinālu un atpazīstamu stilu, kurā nesaistīti un bieži minimālistiski muzikāli notikumi seko viens otram, veidojot lēnu un šķietami bezgalīgu kustību. Tā sola klausītājus pārcelt augstākā apziņas līmenī, kurā laiks un telpa kļūst par taustāmu realitāti.

Liepājā Feldmana mūzikas programmu “Crippled Symmetry” (1983) atskaņos trīs mākslinieki no beļģu kamermūzikas grupas "Het Collectief", ko pasaulē dēvē par klasiskās mūzikas “sliktajiem zēniem”. Viņi drosmīgi nojauc robežas starp tradicionālo, laikmetīgo un seno mūziku un kopš 1988. gada ir uzstājušies jo daudzās pasaules koncertzālēs - Beļģijā, Nīderlandē, Francijā, Apvienotajā Karalistē, Šveicē, Vācijā, Polijā, Austrijā, Spānijā, Maltā, Kiprā, Ukrainā, Peru un Brazīlijā, Honkongā u.c.

Programmu “Crippled Symmetry” grupas puiši raksturo kā halucinējošu ceļojumu, kura laikā Feldmanam izdodas radīt visumu. Šajā ceļojumā košās flautas, čelestas, klavieru, vibrofona un zvaniņu skaņu krāsas papildinās video mākslinieka Klāsa Verpūsta (Klaas Verpoest) radītie interaktīvie attēli, video uz lielā ekrāna.

 

 Mūziķi:

Tomass Dīltjenss (Thomas Dieltjens), klavieres un čelesta

Tons Frets (Toon Fret), flauta

Ties Franken, vibrofons un zvani

Klāss Verpūsts (Klaas Verpoest), video

Norises ilgums: 90 min

Biļetes: sākot no 10,00 eiro. IR PALIKUŠAS TIKAI SĒDVIETAS

 Partera vidus daļa  ir paredzēta, lai koncertu klausītos guļus vai sēdus stāvoklī (bez krēsliem), izmantojot līdzpaņemtos spilvenus un pledus. Partera vidus daļu apmeklētāji būs lūgti apmeklēt bez apaviem.

Norises vieta: Lielā zāle

Organizē: Lielais dzintars

Atbalsta: Liepājas pašvaldība , Liepājas Kultūras pārvalde, Valsts kultūrkapitāla fonds un  Valmiermuižas alus un Gardu muti

Atlaides:

  • Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem – 25%
  • Personām ar I un II grupas invaliditāti, kā arī viņu pavadoņiem – 50%
  • Ģimenes biļetes 1 vai 2 pieaugušie + 2 bērni (vai vairāk) – 25%

Grupu biļetes:

  • 10-30 personas – 20%
  • 30 un vairāk personas -25%

    Tiek piedāvāta arī festivāla kopbiļete, kas sniedz iespēju apmeklēt foruma pasākumus izdevīgāk. Astoņi LMF 2019 pasākumi par  60 eiro! Kopbiļetē neietilpst ģimenes kino apmeklējums. Jura Bartkeviča izrādi “Zibeņu domas. Irbīte” ar kopbiļeti iespējams apmeklēt 28. septembrī plkst. 15.00. Pasākumam tuvojoties, kopbiļetes cena var tikt mainīta. Kopbiļetēm atlaides netiek piemērotas.  
Lasīt aprakstu
Nav gaidāmo pasākumu