LNSO VASARNĪCA 2019. Loranga jeb Stāsts par vienu gluži traku māju

Muzikāla izrāde visai ģimenei

Loranga jeb Stāsts par vienu gluži traku māju

Komponists Edgars MĀKENS

Režisors Ģirts ŠOLIS

Piedalās aktieri Māra Uzuliņa, Agris Krapivņickis un LNSO mūziķu ansamblis

 

“LNSO vasarnīcā 2019” pirmizrādi piedzīvos komponista Edgara Mākena un režisora Ģirta Šoļa jaunā muzikālā izrāde visai ģimenei “Loranga jeb Stāsts par vienu gluži traku māju”. Izrādes pamatā ir zviedru mūsdienu rakstnieces Barbru Lindgrenas asprātīgais un ēverģēlīgais piedzīvojumu stāsts “Loranga”.

Uz izrādi tiek aicināti pirmskolas un jaunākā skolas vecuma bērni ar vecākiem. Bērniem līdz 18 gadu vecumam - 30% atlaide.

Zēns, vārdā Masarīns, kopā ar tēti Lorangu mitinās lauku mājās. Loranga nēsā halātu, un galvā viņam uzvilkts adīts tējkannas sildītājs ar ziedurakstu, viņš ir bērnišķīgs un bezatbildīgs bohēmists. Netālu malkas šķūnītī mitinās arī Masarīna neirotiskais vectēvs Dartanjans, kurš arvien izdomā sev jaunas kaites. Šī lieliskā trijotne dzīvo piedzīvojumiem pilnu dzīvi, ko palaikam nomaina pret darba meklējumiem, grēku nožēlošanu mūku tērpos vai citām izklaidēm. Piedzīvojumos piedalās atkritumu kaudzē dzīvojošā žirafe (kas apēd Lorangas un Masarīna gultas), apkārtējo namu iedzīvotāji, ievērojams skaits tīģeru, kas mājo šķūnī, un citas radības. Izrāde tiek veidota kā traku ainu virkne, kurā nav realitātes, ir tikai fantāzija.

Ģirts Šolis un Edgars Mākens veiksmīgi sadarbojušies, veidojot “LNSO vasarnīcas 2016” muzikālo stāstu “Vējš vītolos” kas piedzīvoja daudzas izrādes un skatītāju sirsnīgu atsaucību.

 
Nav gaidāmo pasākumu