DZJINA FANA /soprāns/ un KENS NODA /klavieres/. Rīga Jūrmala mūzikas festivāls.

 
Sestdien, 31. augustā, plkst. 14.00 Dzintaru koncertzālē (Mazā zāle)
Dzjina Fana /Soprāns/ un Kens Noda /Klavieres/
 
Viena no daudzsološākajiem jaunajiem soprāniem pasaulē – Dzjina Fana tiek uzskatīta par pašu apdāvinātāko savas paaudzes ķīniešu operdziedātāju. Prese cildina ķīniešu soprāna Dzjinas Fanas balss svaigumu, pievilcīgumu, kā arī spēju iejusties visdažādākajos emocionālajos stāvokļos, liekot lietā arī šarmanti koķetu aktrises talantu. Dzjina Fana dzied ar izsmalcinātu vieglumu un tiešumu, cieņpilni un pārliecinoši. Nebūtu precīzi saukt viņu par „daudzsološu” – viņa jau ir pilnībā nobriedusi māksliniece, norāda kritiķi.
 
Dzjina Fana vienlīdz brīvi jūtas dažādu laikmetu repertuārā, īpašu uzmanību pievēršot baroka laikmetam un romatnisma dižgaru mūzikai. Jūrmalā D. Fanas skatuves partneris būs prominentais pianists un vokālais pedagogs Kens Noda, kura ikdiena aizrit Metropolitēna operā, bet sniegto koncertu sarakstā sastopamas programmas teju ar viesiem vadošajiem pasaules operdziedātājiem.
 
Koncerta programmā:
Georgs Frīdrihs HENDELIS, Francis ŠŪBERTS, Volfgangs Amadejs MOCARTS, Žoržs BIZĒ, Sergejs RAHMAŅINOVS
 
Dzjina Fana dzimusi Ninbo, Ķīnā, 2009. gadā kļuva par jaunāko dziedātāju, kas ieguvusi vienu no valsts nozīmīgākajām apbalvojumiem – Ķīnas Zelta zvana balvu mūzikā. Viņu uzskata par pašu apdāvinātāko savas paaudzes ķīniešu soprānu. Dzjina Fana studējusi vispirms Šanhajas Mūzikas konservatorijā, pēc tam – Ņujorkas Džuljarda skolā. Studiju laikā Ņujorkā viņa ieguva vairākas balvas un stipendijas – Martina E. Segala balvu, Hildegardes Bērensas fonda balvu un Salivana mūzikas fonda ”Rose Bampton Award”, kā arī 2013. gadā uzvarēja Starptautiskajā Gerdas Lisneres vokālistu konkursā.
 
Dzjina Fana piedalījās Ņujorkas Metropoles operas Lindemana Jauno mūziķu attīstības programmā un 2013. gadā saņēma uzaicinājumu debitēt Metropoles operā Sergeja Prokofjeva operas „Deguns” iestudējumā.
2018./2019. gada sezonā dziedātāja debitēja divos nozīmīgos Mocarta operu iestudējumos Zalcburgas festivālā – Pītera Selarsa režisētajā „Idomeneo” un Žana-Pjēra Ponelles veidotajā „Tita žēlsirdībā”. Savukārt Verbjē festivālā Šveicē viņa dziedāja diriģenta Kristofa Ešenbaha vadītājā Mālera 4. simfonijas atskaņojumā un Marka Minkovska diriģētajā Forē „Rekviēmā”.
 
Iepriekš ar solisti sadarbību veidojuši diriģenti Džeimss Levains, Endrjū Deiviss, Viljams Kristī, Emanuela Aīma, Hesuss Lopess Koboss, Manfrēds Honeks, aicinot dziedāt ne tikai Ņujorkas Metropoles operā, bet arī Lilles, Filadelfijas, Aspenas, Cīrihes, Vašingtonas, Vankūveras operās Mocarta, Janāčeka, Verdi, Rosini, Masnē, Gluka, Prokofjeva, Britena un citu autoru darbu uzvedumos.
 
No 19. jūlija līdz 1. septembrim Rīgā un Jūrmalā viesosies vadošie pasaules simfoniskie orķestri un diriģenti, būs iespēja klausīties simfoniskās, kamermūzikas un solokoncertus, kā arī iepazīt akadēmiskās mūzikas izpildītājmākslas zvaigznes un jaunos talantus. RJMF2019 mākslinieciskās koncepcijas autori ir Verbjē mūzikas festivāla dibinātājs un vadītājs Martins Engstrēms un producents Migels Estebans. RJMF2019 rīko fonds “Rīgas Jūrmalas mūzikas festivāls”, kura darbības mērķis ir veidot klasiskās mūzikas notikumus, kas popularizē Latviju pasaulē kā nozīmīgu klasiskās mūzikas tūrisma galamērķi Ziemeļeiropā.
 
Vairāk: www.riga-jurmala.com
 
Nav gaidāmo pasākumu