Muzeju nakts koncertpastaiga

Svinot šī gada Muzeju nakti, Lūznavas muiža aicina uz koncertpastaigu, kurā muzikāli tiks pieskandinātas arī tādas muižas telpas, kurās tradicionāli koncerti nenotiek. Klausītājus caur dažādiem laikmetiem un telpām vedīs trīs minikoncerti.

Ceļojums pagātnē ar mūziku un stāstiem sāksies muižas kapelā, kur varēs dzirdēt Latvijā ļoti reti skanošu instrumentu – klavisimbalu jeb viduslaiku klavesīnu un īpaši šim instrumentam komponēto 15. gs mūziku. Turpinājumā pastaiga vedīs uz muižas bēniņiem, kur, lai netraucētu muižas pastāvīgo iemītnieku sikspārni, skanēs pats klusākais taustiņinstruments – klavihords un renesanses laika mūzika. Bet koncertpastaigas noslēgumā – mirklis tradicionālajā muižas koncertvietā – Sarkanajā zālē. Tajā uz 18. gs. klavesīna kopijas vakaru krāšņos baroka mūzika.

Koncertpastaigā muzikāli vedīs klavesīniste, Lielās mūzikas balvas laureāte Ieva Saliete, bet visus mūzikas priekšnesumus papildinās stāstījums, radot īpašu atmosfēru un palīdzot iejusties mūzikas un tās radīšanas laikmeta gaisotnē. 

Koncertpastaigas biļetes cena 10,00 €, vietu skaits ierobežots.

Pirms vakara notikuma – visu dienu no 10.00 muižā būs Atvērto durvju diena, iespēja muižu apmeklēt bez maksas. Plkst. 19.00 un 20.00 ikviens gribētājs aicināts arī uz bezmaksas ekskursijām.

 
Nav gaidāmo pasākumu