KARŠ VĒL NAV SĀCIES / Guna Zariņa, Gytis Ivanauskas, Aleksandrs Malikovs

Izrāde “Karš vēl nav sācies” sastāv no 12 novelēm, kas sarakstītas kā skeči vai monologi. Katrai novelei ir savs sižets, taču kopā tās veido vienotu dramatisko līniju. Lugas varoņi ir tādi paši kā mēs – neatkarīgi no valsts vai pilsētas – tie ir vecāki un bērni, vīri un sievas, vienkārši cilvēki. Problēmas, kas viņus uztrauc, uztrauc ikvienu no mums – bailes pazaudēt savus tuvākos un ģimenes saites, tehnoloģiju attīstība un bezpalīdzīgi vecīši dziļos laukos. Patērētāju sabiedrība, kas pieradusi izvēlēties labāko, bet aizmirsusi, ko nozīmē patiesas jūtas. Agresija, kas uzliesmo ielās un neskaitāmi veidi, kā aizbēgt no realitātes.

Izrādes režisore ir Lera Surkova, scenogrāfe – Māra Broka. Izrādē piedalās aktieri, kas pārstāv dažādas teātra skolas un dažādu valodu kultūrtelpas: latviete Guna Zariņa, lietuvietis Gitis Ivanauskas un Aleksandrs Maļikovs no Krievijas. Dramaturgs Mihails Durņenkovs uzskatāms par vienu no labākajiem mūsdienu teātra dramaturgiem, viņš arī darbojies rakstnieku teātrī Royal Court Londonā un ir biežs viesis dažādos starptautiskos festivālos.

Izrāde būs skatāma krievu valodā ar titriem latviešu valodā. Pie lugas latviešu valodas versijas strādā viens no mūsdienu pamanāmākajiem latviešu dzejniekiem - Arvis Viguls.

Izrādē tiek lietota necenzēta leksika! 

Izrādes ilgums: 2 h

Pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts. Atrodoties pasākuma norises vietā, Jūs apliecināt, ka esat informēts/a un Jums nav iebildumu, ka tiekat iekļauts/a audio vizuāla materiāla izveidē par pasākumu.

 
Nav gaidāmo pasākumu