SVĒTKU KONCERTS ZIEMA

SVĒTKU KONCERTS
Programmu sastādījuši – Herberts Laukšteins un Normunds Kalniņš

 

"Pēdējā desmitgadē Liepājas teātris ir meklējis savu vietu kultūras piedāvājumu programmā gada izskaņas laikā, kad tiek svinēta Kristus dzimšana, Saulgrieži un Jaunā gada atnākšana, lai piedāvājums atšķirtos no citiem svētku pasākumiem. Mums tas ir izdevies, jo skatītāju pieprasījums pēc Liepājas teātra svētku koncerta ar katru gadu aug aizvien vairāk un vairāk. Teātris savu svētku programmu veido sirsnības un jautrības gaisotnē, akcentējot arī piederību savai zemei. Teātra galvenā vērtība ir aktieris, un tieši aktieru atraktivitāte dziesmu un stāstu pasniegšanas veidā ir bijis un būs arī šogad atšķirīgais gadumijas piedāvājumā. Un vēl – ja ārā līs lietus, teātrī noteikti snigs sniegs," par koncertu saka tā režisors Herberts Laukšteins.

Šogad uz teātra skatuves tiks uzburta īsta pasaka. Ziemassvētku laiks. Gadumija. Brīnumu laiks, kad pa debesīm lido ziemeļbrieži, vecītis dala dāvanas, un visi kaut ko gaida. Kad realitāte saplūst ar sapņiem un fantāzijām, skaistā pasaku mežā satiekas zvēriņi, pasaku varoņi un cilvēki, lai ļautos svētku priekam un brīnumainajam.

Koncertā skanēs gan ļoti populāras, gan mazāk zināmas latviešu komponistu, piemēram, Raimonda Paula, Aigara Voitišķa, Kārļa Lāča, Jāņa Lūsēna un citu komponistu dziesmas.

 

Koncertā piedalīsies Liepājas teātra aktieri Egons Dombrovskis, Inese Kučinska, Edgars Pujāts, Karīna Tatarinova, Viktors Ellers, Sigita Jevgļevska, Armands Kaušelis, Agnese Jēkabsone, Sandis Pēcis, Signe Dancīte, Everita Pjata-Gertnere un Liepājas mūziķi Normunda Kalniņa vadībā.

 

Liepājas teātrī no 2018. gada 15. decembra

 

Scenogrāfe – Aurika Feldmane
Kostīmu māksliniece – Kristīne Abika
Horeogrāfe – Inga Krasovska
Gaismu mākslinieks – Mārtiņš Feldmanis
Video – Elīza Ruciņa
Muzikālais vadītājs – Normunds Kalniņš
Vokālā pedagoģe – Ieva Dreimane

 
Nav gaidāmo pasākumu