BORISS GREBENŠIKOVS un AKVARIUM. Koncertprogramma LAIKS N…

Boriss Grebenščikovs un leģendārā rokgrupa “Akvarium” 15. septembrī pirmo reizi viesosies Latgales vēstniecībā GORS. Koncerta programmā gan jau labi zināmās grupas dziesmas, gan jaunā programma “Laiks N”.  

“Akvarium” un Boriss Grebenščikovs ir skatītāju iemīļoti mākslinieki, kuru viesošanās Latvijā ik gadu ir ļoti gaidīts notikums. Darbs pie apvienības jaunā albuma “Laiks N” ilga no 2015. līdz 2018. gadam gan Londonā, gan Sanktpēterburgā. Divu dziesmu perkusijas tika ierakstītas Izraēlā, vienai koris Bulgārijā, bet stīgu daļa Ukrainā.

Citējot kritiķu recenzijas, pēc šedevrālā albuma “Sāls”, šķitis, ka sekos kritums, bet...! “Laiks N” ir vēl patiesāka, labsirdīgi dusmīga un caururbjoša plate, precīzi atspoguļojoša mūsdienas, “dēmonu klaiņošanas laiku” – tā to raksturojis pats “Akvarium” līderis. Tā ir viena no tām retajām reizēm, kad labāk dzirdēt nekā 100 reizes lasīt. Interesenti, ka tik aktuālu un niknu albumu ierakstījis cilvēks, kurš daudzus gadus ir uzskatīts par roka guru, kurš nošķīries no visa pasaulīgā. 2014. gada albums “Sāls” norāva no metra Grebenščikova šo masku, bet viņa jaunais garadarbs “Laiks N” atkārtoti pierādīja, ka svaigās BG dziesmas saskan ar mūsu savādo realitāti. Papildu vienotai koncepcijai, ko pats BG nosaucis kā “ceļojumu no tumšās puses pie gaismas” šos albumus apvieno anomālais mūziķu skaits, kas piedalījies tā ierakstā. Bez grupas līdera, ierakstā piedalījās 4 pamatsastāva dalībnieki – Aleksandrs Titovs, Andrejs Surotdinovs, Braiens Finnegans un Liams Bredlijs. Īpaša loma tikusi albuma producentam Stīvam Džonsam, cilvēkam it kā no citas ēras. Džonss strādājis ar Mobiju, “Daft Punk”, “Chemical Brothers” un daudziem citiem. Izrādījās, ka viņa interešu loks ir plašāks par britu andergroundu, par ko liecina 3 “Grammy” balvas.

Rēzeknē ieradīsies grupas “Akvarium” paplašinātais sastāvs. Protams, līdzās jaunajai programmai varēs dzirdēt daudziem mīļās, zināmās un joprojām aktuālās BG un “Akvarium” dziesmas.

 
Nav gaidāmo pasākumu